Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από επίθεση σε τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά (φωτό, ) ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝ «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ»

cnaana
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλων που επιτέθηκαν σε τζαμί στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά, όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά μέσα της χώρας, ενώ ακόμη 12 άτομα έχουν τραυματιστεί, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστά πόσα εξ αυτών είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στο τζαμί ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 40 άνθρωποι που προσεύχονταν τη στιγμή που οι τρεις δράστες -σύμφωνα με μάρτυρα- εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα, ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Αλλάχου άκμπαρ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης. «Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.

«Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δράστες μιλούσαν και πολύ καλά γαλλικά.

Οι καναδικές Αρχές ενημέρωσαν ότι δύο από τους τρεις δράστες έχουν συλληφθεί, χωρίς να υπάρξει αναφορά για το αν ο τρίτος διέφυγε. Όπως τόνισαν μάλιστα, ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε Καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 8 τοπική ώρα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy, ενώ υπάρχει φόβος για ακόμη περισσότερους νεκρούς, αλλά και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 8 τοπική ώρα στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy, ενώ υπάρχει φόβος για ακόμη περισσότερους νεκρούς, αλλά και τραυματίες, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.


. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.