Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Θα πολεμούσες για την πατρίδα σου; Έρευνα-«καμπανάκι» που προκαλεί προβληματισμό – Μόλις το 54% των Ελλήνων θα έδιναν τη ζωή τους για την Ελλάδα – «Τρελά» ποσοστά για τους «γείτονες»

%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b14444

Μόλις το 54% των Ελλήνων θα πολεμούσε για την πατρίδα μας, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα που διενήργησε η Gallup International.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ανησυχητική εξέλιξη, καθώς το ποσοστό είναι μικρό, αν αφενός αναλογιστούμε με ποιες χώρες συνορεύουμε και αφετέρου τα ποσοστά των γειτόνων μας είναι πάρα πολύ υψηλά.

Στην Τουρκία το ποσοστό είναι στο 73%, ενώ σε χώρες των Βαλκανίων που κατοικούνται αμιγώς από μουσουλμάνου, τα ποσοστά είναι επίσης υψηλά.

Τα αίτια είναι αρκετά.

Η έλλειψη γνώσης και η αμάθεια για το ποια είναι η ιστορία αυτής της χώρας, αλλά και η προπαγάνδα που λαμβάνει χώρα από μια μερίδα του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ κατά του Ελληνικού Στρατού, προφανώς επηρεάζει την γνώμη των νέων κυρίως.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Gallup International και στον συγκεκριμένο χάρτη (MapPorn) βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας σε χώρες της Ευρώπης και γειτονικών αυτής χωρών.

Σε κάθε χώρα αναγράφεται το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους. Εκτός από τα ποσοστά υπάρχουν και η διαβάθμιση βάσει χρώματος με το σκούρο μπλε να δηλώνει τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων και το βαθύ κόκκινο για τις χώρες που οι περισσότεροι πολίτες έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.

tha-polemousate-gia-tin-patrida

Όπως διαπιστώθηκε τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:

-Φινλανδία με 74%
-Τουρκία με 73%
-Ουκρανία με 62%
-Ρωσία με 59%
-Κόσοβο με 58%
-Σουηδία με 55%
-Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 55%
-Ελλάδα με 54%

Τα δε χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι:

-Ολλανδία με 15%
-Γερμανία με 18%
-Βέλγιο με 19

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.