Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Οποια πόλη δεν πειθαρχεί στην πολιτική περιορισμού των παράνομων μεταναστών θα της κόβουν τα κονδύλια!

 
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer αποκάλυψε σημερα ότι όποια πόλη της χώρας ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και δεν πειθαρχήσει στις εντολές τις κεντρικής κυβέρνησης θα χάνει όλα τα ομοσπονδιακά κονδύλια!
 
Συγκεκριμένα δηλώθηκε ότι σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο τοπικοί αξιωματούχοι, που συχνά προέρχονται από το Δημοκρατικό κόμμα, αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές για την λήψη μέτρων ενάντια σε παράνομους μετανάστες.
 
Όπως τόνισε ο Spicer ο Trump θα δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διακόψει την χορήγηση κρατικών κονδυλίων προς αυτές τις πόλεις που αρνούνται να συμμορφωθούν.
 
Επίσης θα δοθεί τέλος στην πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι μέχρι την ακρόαση τους από δικαστή.
 
Μετά την υπογραφή ειδικών προεδρικών διαταγμάτων για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε σειρά διαταγμάτων για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν μετανάστες, σε μια ταχεία κίνηση της νέας κυβέρνησης με στόχο να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας.
 
Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε για αυτή την ενέργεια τους δημοσιογράφους, ενώ τόνισε πως το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
 
«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ' αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε αργά σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. «Αυτό θα περιορίσει τη ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», σημείωσε.
 
Ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter χθες το βράδυ ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μία “μεγάλη ημέρα” για την εθνική ασφάλεια, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί μία πολύμηνη απαγόρευση της εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, μέχρι την εφαρμογή πιο αυστηρής νομοθεσίας.
 
Σημειώνεται ο πρόεδρος Trump αναμένεται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα υπογραφεί θα απαγορεύει την έκδοση βίζας από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες σε πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, αλλά και της Υεμένης.
 
 Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης. 
pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.