Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πως να ξυπνάτε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα!



Ο καθένας έχει το δικό του τελετουργικό για να ξυπνάει το πρωί. Ορισμένοι σκέφτονται τι τους περιμένει κατά τη διάρκεια της νέας ημέρας ή γράφουν αμέσως στο ημερολόγιο τους. 

Κάποιοι παραδοσιακά ρυθμίζουν το ξυπνητήρι
να χτυπήσει σε 5 λεπτά και «κερδίζουν 5 λεπτά ύπνου», ενώ άλλοι έχουν την ικανότητα να σηκώνονται εύκολα και γρήγορα κάθε μέρα.

Ο Craig Ballantyne, ένας προπονητής φυσικής κατάστασης, έχει ένα blog σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων και το πρωινό ξύπνημα. Δημιούργησε τον τύπο ”10 -3-2-1-0′ ‘, που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ξυπνάτε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα.

Εμείς θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτό τον απλό τύπο μαζί σας σε περίπτωση που έχετε ανάγκη από ένα καλό βραδινό ύπνο. Εμείς οι ίδιοι θα το δοκιμάσουμε απόψε και ελπίζουμε ότι θα κοιμηθούμε αρκετά και καλά και θα ξυπνήσουμε στην ώρα μας αύριο!

Σύμφωνα με τον Craig Ballantyne, τα θεμέλια για τον τέλειο ύπνο μπαίνουν το απόγευμα, οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε γι ‘αυτό εκ των προτέρων. Ο ίδιος εντοπίζει πέντε σημαντικά σημεία κλειδιά που πρέπει να σκεφτούμε μαζί και έναν κανόνα για το κάθε σημείο κλειδί:

• Όχι καφεΐνη 10 ώρες πριν τον ύπνο
• Όχι φαγητό ή αλκοόλ 3 ώρες πριν τον ύπνο
• Όχι δουλειά 2 ώρες πριν τον ύπνο
• Όχι τηλεόραση, υπολογιστή ή κινητό 1 ώρα πριν τον ύπνο
• Ο αριθμός που θα χτυπήσετε το κουμπί snooze στο ξυπνητήρι σας το πρωί να είναι 0.

Δέκα ώρες: είναι το χρονικό διάστημα που το αίμα σας χρειάζεται για να καθαρίσει από τις διεγερτικές επιδράσεις που προκαλούνται από καφεϊνούχα ποτά και ζαχαρούχα τρόφιμα (καφέ, πράσινο και μαύρο τσάι, Coca-Cola, ενεργειακά ποτά, σοκολάτα και ούτω καθεξής).

Τρεις ώρες: χρειάζεται το σώμα σας για να ξεκουραστεί χωρίς σπατάλη ενέργειας, προκειμένου να αφομοιώσει ένα βαρύ γεύμα ή την εξάλειψη των επιπτώσεων της κατανάλωσης αλκοόλ.

Δύο ώρες: σταματήστε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία σας – στην πραγματικότητα σταματήστε ακόμα και να σκεφτόσαστε την εργασία σας. Θα έχετε αρκετό χρόνο αύριο.

Μία ώρα: απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές σας: σταματήστε την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και γενικά να κάνετε πράγματα σε μια οθόνη. Δώστε στα μάτια και το μυαλό σας λίγη ξεκούραση.

Μηδέν:αν σηκωθείτε από το κρεβάτι αμέσως μετά το ξυπνητήρι, χωρίς να πατήσετε το κουμπί snooze, θα έχετε τη συνήθεια να σηκώνεστε χωρίς πρόσθετο ύπνο μικρής διαρκείας ο οποίος συνήθως σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικοί και πάλι.

Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τύπο, ο ύπνος σας θα είναι βαθύς και τονωτικός και θα ξυπνήσετε το επόμενο πρωί ανανεωμένοι και έτοιμοι να επιτύχετε ότι βάλατε στο μυαλό σας !  Όνειρα γλυκά!

dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.