Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι πηγές θείου στην Αιθιοπία-Το τελευταίο μέρος που θέλεις να βρεθείς



aithiopia
Η Αιθιοπία έχει κάποια από τα πιο μαγευτικά τοπία που θα μπορούσε να δει το μάτι του ανθρώπου. Η γοητεία, όμως, αυτή έρχεται και με κάποιο ρίσκο. Οι πηγές θείου στο έδαφος της χώρας δημιουργούν
σχηματισμούς, που δεν θυμίζουν μέρη αυτού του πλανήτη. Ναι κι όμως. Υπάρχουν στην Αιθιοπία μικρές λιμνούλες με όξινο νερό και γεμάτες θείο.

Είναι από τα πιο ζεστά αλλά και από τα πιο αφιλόξενα μέρη στον πλανήτη.

Ο βραβευμένος φωτογράφος Carl Court επισκέφτηκε μια από αυτές τις πηγές κοντά στο ηφαίστειο Dallol.
To μοναδικό αυτό αξιοθέατο βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βορειότερα της πρωτεύουσας Addis Ababa. Το ηφαίστειο Dallol είναι το χαμηλότερο σε υψόμετρο ηφαίστειο της Γης και βρίσκεται 48 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
Σε απόσταση μπορεί κανείς να δει ψηλά βουνά, μερικά από τα οποία είναι ανενεργά ηφαίστεια.
Η περιοχή κρατά το ρεκόρ με την μεγαλύτερη έως τώρα μέση θερμοκρασία που έχει σημειωθεί σε μη κατοικήσιμη περιοχή στον πλανήτη.
afilokseno meros tou planhth alati
Παρά τις εξωφρενικές θερμοκρασίες οι κοινότητες της Αιθιοπίας συνεχίζουν εδώ και αιώνες να επιδίδονται στο εμπόριο αλατιού, το οποίο μαζεύουν από το έδαφος με το χέρι.
Οι κρατήρες είναι γεμάτοι φωσφορίζοντα χρώματα στις αποχρώσεις του κίτρινου, πορτοκαλί και πράσινου. Οι αποχρώσεις αυτές οφείλονται στο καυτό μάγμα κάτω από την επιφάνεια, που πιέζει προς τα έξω αλάτι, θείο, ποτάσα και άλλα μεταλλικά στοιχεία.
oksi theio
Κάθε χρόνο το μέρος αυτό συγκεντρώνει θαρραλέους τουρίστες καθώς το τοπίο είναι κάτι το σπάνιο και μοναδικό στον πλανήτη μας. Εντελώς σουρεαλιστικό. Πρέπει όμως να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ακόμα κι αν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν κίνδυνοι στις γεμάτες οξύ λίμνες και στα τοξικά αέρια, που βγαίνουν από τους κρατήρες.
oksines limnes
theiiko oksi
All Image Credits: Carl Court/Getty
 dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.