Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Στην τελική ευθεία το σπίτι του Παλαμά στην Πάτρα – Μετά την άνοιξη τα εγκαίνια



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στην οδό
Κορίνθου στην Πάτρα. Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, ήδη οι εργασίες ανάπλασης του κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί και τώρα δίνεται βάρος στην δίνεται στην ανεύρεση του υλικού που θα φιλοξενηθεί στη «Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά», που θα λειτουργήσει στο νεοκλασικό κτίριο.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, από τους υπεύθυνους, γίνεται προσπάθεια ώστε τα εγκαίνια της «Στέγης Γραμμάτων Κωστή Παλαμά», να γίνουν την άνοιξη του 2017. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση στα εγκαίνια θα παραβρίσκεται ο  ομογενής δωρητής Αθανάσιος Στεφανόπουλος, ο οποίος αγόρασε το υπό κατάρρευση κτίριο και αποφάσισε να δημιουργήσει τη Στέγη.

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν με πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Όπως είπε στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» Θεόδωρος Μαλλιάς, αυτή την περίοδο συγκεντρώνεται  υλικό που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Παλαμά, το οποίο θα εκτίθεται στους χώρους της Στέγης, όπως εκδόσεις, πίνακες και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν έπιπλα και αντικείμενα εποχής. Ήδη έχουν επιστραφεί στον χώρο ένα πιάνο και οι δύο πολυθρόνες που υπήρχαν παλιότερα στο σπίτι του ποιητή.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση στο κάλεσμα που έγινε από τη Στέγη σε φορείς και πολίτες είναι ενθαρρυντική, όπως σημειώνει ο κ. Μαλλιάς.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο αναπτύσσεται από το Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», θεματική δραστηριότητα για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου, που έχει γραφτεί από τον Κωστή Παλαμή.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 5 Απριλίου θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, το λεύκωμα του συγγραφέα και Προέδρου του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» Θεόδωρου Μαλλιά «Ολυμπισμός –Ολυμπιακός ‘Ύμνος– Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο- Κωστής Παλαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.