Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ένας φωτεινός πράσινος μετεωρίτης πάνω από την Ινδία


meteoritis
Είναι πραγματικά δύσκολο να φωτογραφήσεις έναν μετεωρίτη. Μέσα σε μια μέρα μπορεί περίπου 25 εκατ. μετεωρίτες να περνάνε πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ μικροί για να τους εντοπίσεις. Αυτοί που έχουν το κατάλληλο μέγεθος
δεν είναι ορατοί το πρωί και το βράδυ οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται. Αλλά ο Prasenjeet Yadav κατάφερε να εντοπίσει κάποιον κατά λάθος.

Τι έγινε ακριβώς;

O Υadav κοιμόταν όταν ο πράσινος φωτεινός μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Μettupalayam, μια μικρή πόλη στα Βουνά τη Νότιας περιοχής της Ινδίας. Αλλά η time-lapse κάμερα που είχε τοποθετήσει σε μια κοντινή βουνοκορφή έπιασε αυτή την όμορφη λήψη.
Δεν είχε βάλει σκοπό ποτέ να γίνει φωτογράφος. Μελετούσε τις μεγάλες γάτες, ως βιολόγος που ήταν, αλλά συνειδητοποίησε πως ο κόσμος στην περιοχή του δεν έμπαινε στο κόπο να διαβάσει επιστημονικά δοκίμια, πόσο μάλλον να τα καταλάβει. Τότε σκέφτηκε
Εάν οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν την επιστήμη από τα χαρτιά πρέπει να τη δουν
Έτσι λοιπόν αποφάσισε να γίνει φωτογράφος. Ο Yadav κέρδισε μια χορηγία του National Geographic για νέους εξερευνητές. Ήθελε, λοιπόν, να τραβήξει μια βραδινή λήψη της πόλης του για να δείξει την αστικοποίηση της περιοχής. Τοποθέτησε μια κάμερα σε έναν λόφο και την ρύθμισε να τραβάει φωτογραφίες ανά 10 δευτερόλεπτα.
Βλέποντας την επόμενη μέρα τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, έμεινε έκπληκτος, όταν είδε τη φωτογραφία με τον μετεωρίτη. Ο ίδιος δήλωσε:
Αυτό είναι η φωτογραφία…Να είσαι εκεί που πρέπει τη σωστή στιγμή.
Καλά τα λέει ο Yadav αλλά όσο να ναι βοήθησε λίγο και η τύχη στην περίπτωση του.
Preview Image: PRASENJEET YADAV
dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.