Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ελληνίδα ιατρός αποστομώνει Διοικητή Νοσοκομείου που ζήτησε να κατέβουν οι χριστιανικές εικόνες

 

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι.

Αποστομωτική απάντηση έδωσε μια Ελληνίδα ιατρός στον Διοικητή του Νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος ζήτησε «εν μέσω οδηγιών για τους μουσουλμάνους ασθενείς» να κατέβουν οι χριστιανικές εικόνες από τα δωμάτια των ασθενών.

Την επιστολή υπογράφει η παιδίατρος Καραβασίλη Δαμαντούλα και την απευθύνει στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΕΡΙ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»
Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Αρχικά να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε ανήκα ούτε ανήκω σε κανένα απολύτως πολιτικό κόμμα. Ως πολίτης, σκέπτομαι ελεύθερα και έχω κάθε δικαίωμα να λέω την άποψη μου, καθώς έχουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και έλαβα τίτλο Ειδικότητας Παιδιατρικής από το ΠΠΝΠ. Γνωρίζω το ΠΠΝΠ από την έναρξη λειτουργίας του. Εργάστηκα σε αυτό. Νοσηλεύτηκα σε αυτό. Σήμερα, διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» τυχαία, ενημερώθηκα για τις οδηγίες σας προς το προσωπικό του ΠΠΝΠ, σχετικά με τους μουσουλμάνους ασθενείς. Αρχικά ξανακοίταξα το ημερολόγιο μήπως είναι Πρωταπριλιά. Δεν είναι. Ορθά λοιπόν έχω στολίσει το σπίτι μου χριστουγεννιάτικα, δέντρο, φωτάκια, κλπ.
Ασχέτως της αθεΐας ή θρησκεύματός σας, το οποίο σέβομαι απόλυτα όπως και σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας, το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτό δεν σας επιτρέπει να βάζετε δικούς σας όρους στο Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία σας και για το οποίο φορολογούμαι. Όπως και κάθε πολίτης.

Στο σπίτι σας, έχετε κάθε δικαίωμα να μην έχετε εικόνες, σταυρούς. Να έχετε κορανιο ή κάθε σύμβολο που σας εκφράζει. Όχι όμως στο Δημόσιο Νοσοκομείο να επιβάλλετε κανόνες όπως «να αφαιρούνται χριστιανικές εικόνες, σταυροί, σε
δωμάτια που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι», δήθεν σεβόμενος την θρησκεία τους. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι αλλοδαποί ξέρουν ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Άρα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό προς τη χώρα που ζουν. Άρα και για το θρήσκευμα μας.
Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού με διαφορετικά θρησκεύματα. Τα σεβάστηκα απόλυτα. Δεν είχα την αξίωση να κάνουν αλλαγή των συνηθειών τους, ούτε στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πλήρωνα για να διαμένω και ήταν ο προσωπικός μου χώρος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Ούτε όταν νοσηλεύτηκα απαίτησα να βγάλουν από το δωμάτιο νοσηλείας μου Βούδες, Μωάμεθ, Κοράνια. Γιατί εγώ ήμουν στο δικό τους κράτος και σεβόμουν πραγματικά τα πιστεύω τους.
Τι καταπληκτικές ιδέες είναι αυτές που σκεφθήκατε; Ρωτήσατε το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους ασθενείς πριν; Τι δικτατορικές τακτικές ακολουθείτε κύριε; Με τι δικαίωμα; Ήδη υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού. Και πρακτικά
να το δούμε, οι νοσηλεύτριες π.χ. θα έχουν επιπλέον καθήκον να ρωτούν «παρακαλώ, ποιον Θεό πιστεύετε;” και ανάλογα να ανεβοκατεβάζουν εικόνες ;;!!
Όσον αφορά δε την άσκηση της Ιατρικής, τι να πει κανένας…. Κύριε, αν δεν βγάλεις τα ενδύματα του ασθενή, να ψηλαφίσεις, να ακροαστείς καρδιά – κοιλιά – πνεύμονα και επί γυναικολογικού ή ουρολογικού περιστατικού, πως θα διαγνώσεις άρα και θα χορηγήσεις την κατάλληλη αγωγή;;;;;
Ρίχνοντας χαρτιά;;; βλέποντας τον καφέ;;; πως;;;;
Η Ιατρική είναι Επιστήμη. Η Επιστήμη δεν είναι μαγεία. Άρα η Ιατρική δεν είναι μαγεία. Έλεος! Και όταν σε ένα ακραία επείγον γυναικολογικό περιστατικό που κινδυνεύει άμεσα η ζωή της γυναίκας, εφημερεύει άρρεν γυναικολόγος; Θα υπάρχει «on call» γυναίκα γυναικολόγος να έρχεται από το σπίτι της ειδικά για μουσουλμάνα ασθενή;;;
Αν ενοχλούνται κάποιοι άλλων θρησκευμάτων, ας επιλέξουν ως χώρα διαμονής τους κάποια που να τους εκφράζει. Όπως πολλοί Έλληνες ενοχλούνται από κάποια θέματα των Νοσοκομείων μας, υπογράφουν και αποχωρούν με δική τους ευθύνη, έτσι και οι αλλοδαποί φίλοι μας έχουν την ίδια επιλογή.
Ξέρετε τι δύναμη και κουράγιο παίρνουν οι χριστιανοί ασθενείς από την εικόνα της Παναγιάς, του Χριστού, τον Σταυρό, το Ευαγγέλιο; Τεράστια! Το έχω ζήσει τόσα χρόνια αυτό. Με τι δικαίωμα, κύριε, δίνετε τέτοιου είδους οδηγίες στο
Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο υπηρετείτε; Το οποίο παρεπιπτόντως ονομάζεται και ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ. Όχι ότι θα υπήρχε διαφορά εάν ονομαζόταν ΠΠΝΠ μόνον.
Ως πολίτης ντρέπομαι. Ως γιατρός μόνον έκπληξη και θλίψη νιώθω. Εσείς όμως νιώθετε σωστός;;;
Μετά τιμής,
Καραβασίλη Διαμαντούλα,
Παιδίατρος
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.