Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Νέες Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Παραβιάσεις και εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά

Μια μέρα μετά την θρασύτατη πρόκληση των τούρκων στα Ίμια, η Άγκυρα συνέχισε την τακτική των προκλήσεων και στον αέρα με παραβιάσεις μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 21 συνολικά παραβιάσεις σε Ανατολικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Εξ αυτών οι 17 παραβιάσεις έγιναν από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο αρχικά εισήλθε στο FIR Aθηνών λίγο μετά τις 11 00 το πρωί, ανατολικά της Ρόδου και εν συνεχεία αφού εξήλθε, επέστρεψε και πάλι νότια της Λήμνου πραγματοποιώντας σειρά παραβιάσεων εξερχόμενο Βόρεια της Λέσβου.
Ακολούθως ένα ζεύγος δύο μαχητικών F-16C/D της τουρκικής Αεροπορίας εισήλθε στις 14:00 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και λίγο αργότερα αποχώρησε για να εισέλθει εκ νέου στις 14:25 μεταξύ Χίου και Σάμου.
Άμεσα διατάχτηκε η απογείωση Readiness μαχητικών F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Σκύρο, τα οποία εντόπισαν άμεσα και αναχαίτισαν τους εισβολείς. Σημειώνεται ότι τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα και στην διαδικασία αναχαίτισης από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί εμπλοκή που έληξε με την αποχώρηση τους.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.