Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αυτός είναι ο λόγος που οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχείς όταν είναι μόνοι


 Είχατε ποτέ την επιθυμία να πάτε μακριά, πολύ μακριά, εκεί που δεν υπάρχει ψυχή, να είστε μόνος; Αν ναι, τότε είστε εξαιρετικά έξυπνος και οι επιστήμονες έχουν κάτι να πουν γι ‘αυτό.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το London School of Economics & Political Science διεξήγαγαν μελέτη για να βρουν μια σύνδεση μεταξύ του τόπου όπου ζουν οι άνθρωποι και πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη ζωή τους.


Αποδείχθηκε ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο νοημοσύνης των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις, τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι είναι. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι όταν είναι περιτριγυρισμένο από τους φίλους, τα ιδιαίτερα ευφυή άτομα είναι πιο άνετα όταν είναι μόνα. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι επιστήμονες προτείνουν ότι αισθανόμαστε άβολα σε μεγάλες κοινότητες, διότι το μυαλό μας εξελικτικά έχει προσαρμοστεί στο να εργάζεται σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα 150 άτομα. Επομένως, όσο ο πιο έξυπνος είναι κάποιος, τόσο πιο άβολα αισθάνεται σε μεγάλες κοινότητες.

 
Η φιλία μας κάνει ευτυχείς, ικανοποιεί την ψυχολογική μας ανάγκη για στοργή, δίνει μια αίσθηση ότι μας χρειάζονται και παρέχει μια ευκαιρία για να μοιραστούμε εμπειρίες. Ωστόσο, στα άτομα με υψηλή νοημοσύνη συμβαίνει το αντίστροφο: οι έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους και όχι όταν περιβάλλονται από άλλους ανθρώπους – ακόμα και αν είναι καλοί φίλοι.

 dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.