Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Για νέο επεισόδιο στα Ίμια μιλούν οι Τούρκοι

 Τι δηλώνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

 Το  τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού αναφέρει πως οι Τούρκοι απομάκρυναν ελληνικό πλοίο από την περιοχή των Ιμίων.
Από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας
διαψεύδεται κατηγορηματικά η είδηση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε συνέβη το περιστατικό που αναφέρουν οι Τούρκοι.
Στο σημείο βρίσκεται η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» η οποία είναι σε επιφυλακή. Σε συναγερμό είναι όλος ο Ελληνικός Στρατός παρακολουθώντας με προσοχή και αυξημένη επαγρύπνηση τις κινήσεις της Άγκυρας.


Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, έκανε τις πρώτες δηλώσεις μετά την τουρκική επιχείρηση  στα Ίμια την Κυριακή.
Προειδοποίησε την Άγκυρα, ότι αν νομίζει ότι έχει περιθώρια να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική εδαφική κυριαρχία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια τελετής  παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, στο Γ’ Σώμα Στρατού.
Ειδικότερα,  κατά την διάρκεια της εκεί παρουσίας του ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ερωτήθηκε για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωινό της Κυριακής στην περιοχή των Ιμίων.
«Είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή αν αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιδείξεις και ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου το κλίμα για συνεργασία και ηρεμία στην περιοχή. Είμαστε έτοιμοι τόσο το Ναυτικό, όπως και ο Στρατός και η Αεροπορία, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια στην περιοχή αν θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για το περιστατικό:
 «Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό. Έχουμε ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε στην περιοχή».

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.