Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Διάρρηξη και λεηλασία στο ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου στο χωριό Θάνα στην Τρίπολη - Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησάκια photos+video



Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησάκια αλλά και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης υπήρξε τα προηγούμενα 24ωρα...
Αδίστακτοι διαρρήκτες λεηλάτησαν ξωκκλήσια, αφαιρώντας καλώδια και καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων ευρώ.

Τέτοια ήταν η περίπτωση και στο ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (Νηστευτή) στο 3ο χλμ. Τριπόλεως – Θάνα, το οποίο τελεί υπό την προστασία των υπαλλήλων και Συν/χων ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ).



Στο σημείο βρέθηκε η κάμερα του ArcadiaPortal καταγράφοντας τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαρρήκτες. Παρόντες, ο Ηλίας Κούρος από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού που μας βοήθησε να πάρουμε πλάνα από τον χώρο.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Κούρος, πιθανολογείται ότι η διάρρηξη έγινε το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης 26 με Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, καθώς την Τετάρτη οι υπεύθυνοι από την Εκκλησιαστική Επιτροπή είχαν βρεθεί το ξωκκλήσι.

Οι διαρρήκτες εισήλθαν από την πλαϊνή σιδερένια πόρτα σπάζοντας το λουκέτο και εισέβαλαν με ένα όχημα.



Έπειτα διέρρηξαν την αποθήκη που βρίσκεται στο σημείο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια λεία.



Μετά, προχώρησαν στην αίθουσα που χρησιμοποιείται και ως αποθήκη και σπάζοντας το τζάμι του παραθύρου έβαλαν το χέρι τους από μέσα και άνοιξαν κανονικά το παράθυρο.



Ακολούθως, εισέβαλαν στον χώρο, αφήνοντας όμως τα αποτυπώματα των αρβύλων τους, και άρπαξαν καλώδια τα οποία είχαν αγοραστεί για να τοποθετηθούν στην αυλή του ναού.

Στη συνέχεια οι αδίστακτοι δράστες, σαν να μην τους έφτανε η καταστροφή που είχαν προκαλέσει, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα εκδηλώσεων όπου με λοστό και με κλωτσιές προσπάθησαν να μπουν μέσα. Δυστυχώς όμως για αυτούς η πόρτα είναι καινούργια από αλουμίνιο αλλά υπήρχε και ο συναγερμός που τους απέτρεψε να μπουν μέσα.

Τέλος, οι διαρρήκτες διέφυγαν χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί, δίχως να πειράξουν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι μας είπε ο κ. Κούρος για τη διάρρηξη, αλλά και για τις ομάδες που δρουν στην περιοχή και λεηλατούν ό,τι βρουν, χωρίς όμως να καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη.


Έφη Καστραντά
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.