Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Souvlaki GR: Το ελληνικό εστιατόριο που έγινε ανάρπαστο στη Νέα Υόρκη



souvlaki.gr (L.East)4

Η Τίνα Πλάγος μιλά στο FortuneGreece για το πώς κατάφερε να κάνει το Souvlaki Gr στέκι Ελλήνων και Αμερικανών.



Ξεκίνησαν από μία καντίνα φαγητού και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν δυο νέα εστιατόρια στο κέντρο του Μανχάταν, κερδίζοντας όχι μόνο την αγάπη των Νεοϋορκέζων και των Ελλήνων ομογενών, αλλά και το βραβείο Rookie of the Year Vendy, το οποίο κάθε χρόνο διακρίνει τα καλύτερα street foods στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για την Τίνα και τον Νίκο Πλάγο, ένα ζευγάρι ελληνικής καταγωγής που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα προσφέροντας ελληνικές γεύσεις, αλλά και την ελληνική κουλτούρα στους κατοίκους της Νέας Υόρκης.
«Στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα από τη στιγμή που περνούν το –μπλε- κατώφλι μας. Το περίπτερο, ο φωτισμός, η μουσική, οι μπλε-άσπροι τοίχοι, το φαγητό και η εξυπηρέτηση μας, αποτελούν μία ελληνική εμπειρία για όλους», αναφέρει η Τίνα Πλάγος στο FortuneGreece.com, προσθέτοντας ότι η διακόσμηση των εστιατορίων είναι μία έμπνευση από τα ελληνικά νησιά και κυρίως το νησί της Μυκόνου.
souvlaki.gr (Midtown) 19 Μπορεί να υπάρξει όμως ελληνικό εστιατόριο χωρίς γνήσια ελληνικά προϊόντα; Φυσικά και όχι. Όπως δηλώνει η ίδια, το Souvlaki Gr εισάγει προϊόντα από την Ελλάδα, όπως Μαστίχα Χίου και ποικιλία ελληνικών κρασιών, προσφέροντας έτσι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στους πελάτες.
souvlaki.gr (Midtown) 24 Εκτός από την κυκλαδίτικη διακόσμηση και το ελληνικό φαγητό, τα εστιατόρια φιλοξενούν σε ειδικές περιστάσεις «Ελληνικές βραδιές», στις οποίες φυσικά παρευρίσκονται Έλληνες ομογενείς, αλλά και ξένοι: «Συνήθως διοργανώνουμε πάρτι σε κάθε ελληνική εορτή, την 28η Οκτωβρίου, την Τσικνοπέμπτη και το Ελληνικό Πάσχα και οι Έλληνες δίνουν πάντα το παρόν. Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον», συμπληρώνει η Τίνα.
souvlaki.gr (Midtown) 35 Η «τρίτη γενιά» μεταναστών στις ΗΠΑ
Δεδομένου ότι τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα παραμένουν πολύ υψηλά, πολλοί νέοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ άλλοι αναζητούν τρόπο να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και γιατί όχι στις ΗΠΑ. «Λαμβάνουμε συνεχώς ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλέφωνα από Έλληνες που αναζητούν μία θέση εργασίας στην Αμερική», σημειώνει σχετικά η Τίνα. Όπως αναφέρει, το γνωστό σε όλους «αμερικανικό όνειρο» συνεχίζει να υπάρχει και εάν κανείς διαθέτει όρεξη για εργασία μπορεί να καταφέρει τα πάντα στις ΗΠΑ: «Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλες τις βιομηχανίες. Πολλοί ήρθαν στη ΝΥ, χωρίς καν να γνωρίζουν τη γλώσσα ή κάποιο γνωστό. Άρπαξαν κάθε ευκαιρία, δημιούργησαν επιχειρήσεις, τις «μεγάλωσαν» και δίδαξαν στις επόμενες γενιές να εργάζονται ηθικά και να μην το βάζουν ποτέ κάτω».
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι επιχειρήσεις
Σχολιάζοντας την πρόσφατη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η Τίνα εύχεται ο νέος πρόεδρος της χώρας να λάβει τις καλύτερες αποφάσεις για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην Αμερική. «Ελπίζουμε ο Τραμπ να προσφέρει κίνητρα για τις επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, από την περίοδο που εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος στις εκλογές, η οικονομία έχει παρουσιάσει δείγματα ανάπτυξης και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά.
Τα επόμενα βήματα
Με την επιτυχία που γνώρισε μέσα σε έξι χρόνια η επιχείρησή τους, η Τίνα και ο Νίκος αποφάσισαν να την επεκτείνουν, ανοίγοντας ένα τρίτο κατάστημα στο Μανχάταν: «Μέχρι τώρα διαθέτουμε την καντίνα φαγητού, η οποία κυκλοφορεί στους δρόμους του Μανχάταν, ενώ πολλές φορές παρευρίσκεται και σε ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις από το κέντρο της πόλης μέχρι και το Long Island. Παράλληλα, έχουμε δεχθεί προτάσεις για συνεργασία από άλλες πόλεις των ΗΠΑ και όλον τον κόσμο. Ωστόσο, προς το παρόν, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός τρίτου εστιατορίου στο κέντρο της Νέας Υόρκης».
Η ανάμνηση της Ελλάδας
«Επισκεπτόμαστε την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την κληρονομιά, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις της χώρας.
souvlaki.gr (Midtown) 33 Κάθε χρόνο που αποχωρούμε παίρνουμε στις αποσκευές μας αναμνήσεις που δημιουργούμε σε αυτόν τον τόπο και είναι εμπνευσμένες από την ιστορία και την ομορφιά της αγαπημένης μας Ελλάδας. Εμείς μπορεί να είμαστε η πρώτη γενιά Ελληνοαμερικανών, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι που αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ελληνες».
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑ
 fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.