Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚ στα Πατήσια: Βρέθηκε σκελετός 10 ετών σε μπανιέρα ακατοίκητου σπιτιού


Η προ ολίγων ωρών ανεύρεση από την ΕΛ.ΑΣ. σκελετού (περιβαλλόταν από μερικά λιωμένα ρούχα) ενός νεαρού ατόμου μέσα σε μπανιέρα ακατοίκητου σπιτιού στα Πατήσια αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της φρίκης από την ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα, που οδηγεί στην εξαθλίωση αλλά και στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.
Ο θάνατος του νεαρού, σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση, προσδιορίζεται προ περίπου δέκα ετών και αποδίδεται σε χρήση ηρωίνης. Παραμένει βεβαίως ακόμη άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού και η δραματική ιστορία που υποκρύπτεται πίσω από αυτό το μακάβριο εύρημα. Και αυτό επειδή τα αγνοούμενα πρόσωπα την τελευταία δεκαετία είναι δεκάδες και θα επιχειρηθεί ταυτοποίησή του μέσω DNA.
Η ανακάλυψη του σκελετού στα Πατήσια έρχεται στη συνέχεια του τραγικού συμβάντος, προ τεσσάρων ημερών, με τον θάνατο 42χρονου τοξικομανούς που, εγκαταλελειμμένος από δυνάμεις λόγω χρήσης ναρκωτικών, πνίγηκε μέσα σε φρεάτιο με λύματα σε παλιό ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη, στην Ομόνοια, παρά τις προσπάθειες αστυνομικών να τον τραβήξουν με σχοινιά και με ξύλα.
Λίγο πιο πριν ο 42χρονος είχε επιχειρήσει να ληστέψει με σύριγγα έναν διερχόμενο και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, πρόκειται για τον Νικόλαο Δ. που διέμενε με τους γονείς του στην περιοχή του δήμου της Αγίας Βαρβάρας και ο οποίος είχε σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στενοί συγγενείς του δεν εξέφρασαν καμία έκπληξη όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό του, μιλώντας για «μοιραία κατάληξη ενός παιδιού που είχε χαθεί στα ναρκωτικά».
Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι κινούνται περίπου 3.500-4.000 χρήστες ναρκωτικών, ενώ οι θάνατοι από τη χρήση -κυρίως ηρωίνης- προσεγγίζουν τους 80 έως 100 ετησίως.
 http://policenews.eu
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.