Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελλάδα θα γεμίσει "μετανάστες" Ο Μουζάλας παρήγγειλε άλλα 100.000 δελτία αίτησης ασύλου για πρόσφυγες


Η Ελλάδα θα γεμίσει "μετανάστες"


 Για ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα προετοιμάζεται η κυβέρνηση
σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπό το φόβο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Άγκυρας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παρήγγειλε 100.000 δελτία αίτησης ασύλου.

Ειδικότερα, στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο κ. Μουζάλας υπέγραψε τη με απευθείας ανάθεση προμήθεια των 100.000 δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία επικαλούμενος την επείγουσα και άμεση ανάγκη της Υπηρεσίας Ασύλου.
 Ένα μήνα νωρίτερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε υπογράψει ανάλογη απόφαση για την προμήθεια 8.000 δελτίων. Όμως η διαδικασία της μαζικής προμήθειας δελτίων αιτούντων διεθνών προστασίας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο με την οπότε αγοράστηκαν άλλα 100.000 σχετικά έγγραφα.
 Ο τελικός αριθμός των 208.000 δελτίων ασύλου συνυπολογίζεται με τον τρέχοντα συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στα hot spots της επικράτειας.
Ας σημειωθεί ότι ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει κατηγορήσει την Αθήνα ότι επαναπροωθεί ελάχιστους πρόσφυγες στην Τουρκία.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.