Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εξολοθρεύουν τους χριστιανούς Πριν την εισβολή των Νεοταξιτών των ΗΠΑ στο Ιράκ, οι χριστιανοί στην χώρα αριθμούσαν 1.5 εκατομμύριο. Σήμερα είναι λιγότεροι από 300.000.

Ας διαβάσουν την είδηση οι αρχιερείς που υμνούν το Ισλάμ

Πριν την εισβολή των Νεοταξιτών των ΗΠΑ στο Ιράκ, οι χριστιανοί στην χώρα αριθμούσαν 1.5 εκατομμύριο. Σήμερα είναι λιγότεροι από 300.000. Δεν έφευγαν να γλιτώσουν μόνο από τους ισλαμιστές αλλά και από την αδιαφορία των μουσουλμάνων γειτόνων τους, σχολιάζουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιμόθεος παραιτήθηκε. Δεν άντεχε άλλο. Το 2014 οι ισλαμιστές της Νέας Τάξης, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, πήραν υπό τον έλεγχό τους την Μοσούλη και άλλες ιρακινές πόλεις. Στο δυτικό μέρος της Μοσούλης επικρατεί ακόμα καθεστώς τρόμου εναντίων των «άπιστων» χριστιανών και σιιτών.
«Πιστεύω σε πέντε χρόνια δεν θα υπάρχουν πια στο Ιράκ χριστιανοί. Οι νέοι θέλουν να φύγουν όλοι, η εξέλιξη των πραγμάτων δεν μπορεί να αποτραπεί», αναφέρει ο Τιμόθεος.
«Οι επίσκοποι παλαιότερα ήταν πιο μαχητικοί. Τώρα αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει προοπτική», σημειώνει από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Claudia Roth.
Η γερμανίδα πολιτικός ασχολείται εδώ και χρόνια με την κατάσταση των μειονοτήτων στο Ιράκ.
Αρχές του τρέχοντος μήνα συναντήθηκε με την υπουργό Ανάπτυξης από το κόμμα των χριστιανοκοινωνιστών (CSU), εκπρόσωπο των χριστιανών και της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι στο Βόρειο Ιράκ.
Χριστιανοί και Γιαζίντι μοιράζονται την ίδια μοίρα. Διώκονται από τους ισλαμιστές. Αλλά δεν φοβούνται μόνο αυτούς.
«Οι άνθρωποι φοβούνται να γυρίσουν στα χωριά τους», δηλώνει ο Baschar Warda, Αρχιεπίσκοπος της χαλδαϊκής-καθολικής Επισκοπής του Erbil.
 «Το καθεστώς στην Βαγδάτη είναι διεφθαρμένο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύση από αυτούς», προσθέτει.

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης Νικόδημος προχωρά ένα βήμα παραπέρα. «Δεν λέω πως η κατάσταση είναι ίδια με την εποχή πριν την ισλαμική κατάκτηση. Είναι ακόμα χειρότερη. Η διαφθορά της ιρακινής κυβέρνησης έχει αυξηθεί. Η εξτρεμιστική ρητορική των ισλαμιστών δεν έχει απλά παραμείνει αλλά έχει ενδυναμωθεί.
Οι σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνοι δε, αρνήθηκαν να προσφέρουν την βοήθειά τους σε χριστιανούς που καταδιώκονταν από τους ισλαμιστές».
Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης θέλει να βοηθήσει τους χριστιανούς και τους Γιαζίντι. Το Βερολίνο υπόσχεται χρήματα, προκειμένου να καταγραφούν οι αγριότητες: η αρπαγή γυναικών που γίνονται σκλάβες του σεξ στο ονομα του Αλλάχ, η απαγωγή παιδιών και πολλά άλλα.
Η αλήθεια είναι μία: Στο όνομα του Ισλάμ χριστιανοί και άλλες θρησκείες διώκονται από την χώρα τους και όσοι γλυτώσουν τον αποκεφαλισμό ή την απαγωγή φεύγουν προς την Ευρώπη, που και εκεί καταπιέζονται από μουσουλμάνους «μετανάστες και πρόσφυγες», οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία.
Όπως είδατε, οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι συνεργάζονται με τους ισλαμιστές κατά των χριστιανών, τους οποίους προφανώς καταδίδουν ή στην καλύτερη περίπτωση νίπτουν τας χείρας τους.
Η χριστιανοσύνη κινδυνεύει και από την άλλη στο Ιράν αρχιερείς της Ορθοδοξίας κάνουν διαθρησκευτικούς διαλόγους με το Ισλάμ, επικροτώντας την ισλαμοποίηση της Ελλάδας.

 Τα σχόλια δικά σας!
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.