Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 240 ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

58aa15c8c03c0e20402a90f3

cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ στο Αιγαίο οι Τούρκοι καθημερινά προκαλούν με ατέλειωτες συχνά αερομαχίες την ελληνική πολεμική αεροπορία, η κατάσταση στην δική τους πολεμική αεροπορία χαρακτηρίζεται σαν δραματική από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, από το αποτυχόν πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μέχρι σήμερα ο Ερντογάν έχει συλλάβει πάνω από 240 πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ έδιωξε άλλο ένα μεγάλο αριθμό, (πολλοί μιλούν για 500 πιλότους), προκαλώντας ένα τεράστιο κενό στις τάξεις της, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το αναπληρώσει.

Η συνέπεια αυτής της εξέλιξης φαίνεται καθαρά στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι αφού προκαλέσουν στη συνέχεια το… βάζουν κυριολεκτικά στα πόδια!

Η κατάσταση αυτή έχει θορυβήσει το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και για τον λόγο αυτό έχουν προκηρύξει τις κενές θέσεις ενώ ακόμα και πιλότους της πολιτικής αεροπορίας έχουν επιστρατεύσει για την προσωρινή κάλυψη των κενών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για να φτάσει η τουρκική πολεμική αεροπορία στην προ του πραξικοπήματος κατάσταση, θα περάσουν τουλάχιστον τρία με πέντε χρόνια και σε αυτό το διάστημα θα εμφανίζει εγγενείς αδυναμίες στις όποιες δραστηριότητες της.

Ήδη έχουν επιστρατεύσει 40 με 60 πιλότους της πολιτικής αεροπορίας για την κάλυψη των κενών, ενώ εξετάζοντα οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίες όμως σε μεγάλο ποσοστό δεν κρίνονται επαρκείς ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προσόντα δεν εγκρίνονται με συνέπεια να παρατείνεται το πρόβλημα.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων στα επόμενα δυο χρόνια αναμένεται να πληρωθούν 150 με 200 κενές θέσεις ενώ το έλλειμμα θα συνεχίζεται να είναι ορατό. Όσον αφορά την τύχη των συλληφθέντων πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, καλυτέρα να… μην κάνουμε σχόλια.

Γεγονός είναι πως γενικότερα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την 15η Ιουλίου ο Ερντογάν κατάφερε εν μέρει να τις διαλύσει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.