Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Εξαρθρώθηκε ισλαμιστικός πυρήνας στη Γαλλία.Σύλληψη 4 Μια 16χρονη ανάμεσά τους .Ετοίμαζαν επίθεση.

Soixante-dix grammes de TATP, un explosif très puissant, ont été retrouvé dans un appartement à Clapiers.
Ένας ισλαμιστικός πυρήνας  εξαρθρώθηκε και τα μέλη του τέθηκαν υπό κράτηση γιατί παρασκεύαζαν εκρηκτικά και ετοιμάζονταν να κάνουν χτύπημα σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.
70 γραμμάρια TATP, ένα εκρηκτικό πολύ ισχυρό, εντοπίστηκαν
 σ΄ένα διαμέρισμα στις Clapiers.
Μια 16χρονη που είχε δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος  σε vidéo που διαδόθηκε στο  Internet και την βρίσκουμε 48 h πιο αργά  με τους συντρόφους της ν΄ αγοράζει acétone, προιόν πολύ γνωστό για πυροτεχνήματα! Το σερί των συλλήψεων πραγματοποιήθηκε αυτή την Παρασκευή στον τομέα του Montpellier.
Ο υπ.Εσωτερικών Bruno Le Roux, χαιρέτισε την  «επιτυχία αυτής της επιχείρησης που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνελέχθησαν επέτρεψε ν΄αποτρέψει ένα σχέδιο άμεσης επίθεσης επί γαλλικού εδάφους».Ο πρωθυπουργός  Bernard Cazeneuve, υπενθύμισε ότι «το επίπεδο της τρομοκρατικής απαειλής είναι άκρως υψηλό».
Οι ύποπτοι είναι 3 άνδρες ηλικίας 20, 26 και 33 ετών όπως και μια 16χρονη κοπέλα.Αυτή ανιχνεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο  Telegram, έχοντας εκφράσει τη θέλησή της να φύγει για τη συροιρακινή ζώνη dή να χτυπήσει τη Γαλλία. Ο πιο ηλικιωμένος της ομάδας ήταν γνωστός για τη ριζοσπαστικοποίηση του.Ο πιο μεγάλος γεννήθηκε το 1996,ήταν γνψστός στις αρχές γιατί ομοίως εξέφρασε τη θέλησή του ν΄αναχωρήσει για εμπόλεμη ζώνη. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν την υπόθεση σύμφωνα με την οποία θα παντρευόταν με θρησκευτικό γάμο την ανήλικη πριν να πεθάνει ως καμικάζι.
Οι αρχές κατέσχεσαν  71 γραμμάρια TATP και χειρόγραφες σημειώσεις για την παρασκευή της. Επίσης βρέθηκαν σήριγγες, γάντια προστασίας,ένα λίτρο acétone, η ίδια ποσότητα νερού οξονομένου και  υπεροξείδιο του υδρογόνου και θειικό οξύ,ως απαράιτητα συστατικά για την παρασκευή αυτού του αυτοσχέδιου εκρηκτικού.Κατασχέθηκε ομοίως υλικό πληροφορικής κατά τις κατ΄οίκον έρευνες. Αυτές πραγματοποιήθηκαν σε  Montpellier, αλλά και σε  Clapiers και στη Marseillan,εντός του Hérault. Άλλες έγιναν σε  Hautes-Rivières, σε Ardennes, σε σπίτια του περιβάλοντος των 4 υπόπτων .
Σύμφωνα με τον υπ.Εσ. οι «3 είναι άμεσα ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια βίαιση δράση στο έδαφός μας». «Αλλά δεν ξέρουμε ούτε πως ούτε που σε αυτό το στάδιο», αναφέρει πηγή κοντά στην υπόθεση. Αντίθετα κυκλοφόρησαν πληροφορίες για πιθανό σχέδιο επίθεσης με ζώνη εκρηκτικών σε τουριστικό τόπο στο Παρίσι.figaro 10.2.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.