Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Βρέθηκαν κονδύλια τοκισμένα σε τράπεζα της Αφρικής: Στον εισαγγελέα έστειλε 43 ΜΚΟ ο Κοτζιάς

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Φωτογραφία via ΕΡΤ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης έκανε λόγο για λαϊκισμό και τόνισε ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν έξω από το πεδίο αντιπαράθεσης.
Έμφαση στον ρόλο των εμπειρογνώμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα παρέχουν συμβουλές και δεν θα αποφασίζουν και απορρίπτοντας αιτιάσεις για υποβάθμιση των Ελλήνων διπλωματών, έδωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι φέρνει νομοσχέδιο που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των υπαλλήλων του υπουργείου, αλλά δημιουργεί παράλληλες δομές με μη υπαλλήλους.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρουσφετολογικό, άνευρο, και χωρίς κατεύθυνση» και για «αδιαφανή απόρρητα κονδύλια».
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο για μερικούς ακόμα διορισμούς», ενώ έκανε λόγο για θετικό βήμα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των ειδικών δαπανών.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος υποστήριξε ότι «και αυτό το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης», ενώ ζήτησε περισσότερες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τα μυστικά κονδύλια.
Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει τάξη στο ΥΠΕΞ και να βάλει τέρμα σε χρονίζουσες κακές πρακτικές».
Θετικός εμφανίστηκε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλίου Ασφαλείας για τη χάραξη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.
Για αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Τέλος, σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα έχει στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 43 υποθέσεις με ΜΚΟ για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. «Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα στην οποία, όπως είπε, θα αποκαλύψει στοιχεία.
Νατάσα Θωμά
07/02/2017 23:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

 http://mignatiou.com/
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Φωτογραφία via ΕΡΤΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Φωτογραφία via ΕΡΤ February 8, 2017 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης έκανε λόγο για λαϊκισμό και τόνισε ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν έξω από το πεδίο αντιπαράθεσης. Έμφαση στον ρόλο των εμπειρογνώμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα παρέχουν συμβουλές και δεν θα αποφασίζουν και απορρίπτοντας αιτιάσεις για υποβάθμιση των Ελλήνων διπλωματών, έδωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι φέρνει νομοσχέδιο που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των υπαλλήλων του υπουργείου, αλλά δημιουργεί παράλληλες δομές με μη υπαλλήλους. Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρουσφετολογικό, άνευρο, και χωρίς κατεύθυνση» και για «αδιαφανή απόρρητα κονδύλια». Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο για μερικούς ακόμα διορισμούς», ενώ έκανε λόγο για θετικό βήμα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των ειδικών δαπανών. Ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος υποστήριξε ότι «και αυτό το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης», ενώ ζήτησε περισσότερες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τα μυστικά κονδύλια. Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει τάξη στο ΥΠΕΞ και να βάλει τέρμα σε χρονίζουσες κακές πρακτικές». Θετικός εμφανίστηκε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλίου Ασφαλείας για τη χάραξη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Για αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης. Τέλος, σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα έχει στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 43 υποθέσεις με ΜΚΟ για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. «Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα στην οποία, όπως είπε, θα αποκαλύψει στοιχεία. Νατάσα Θωμά 07/02/2017 23:31 ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Πηγή: Βρέθηκαν κονδύλια τοκισμένα σε τράπεζα της Αφρικής: Στον εισαγγελέα έστειλε 43 ΜΚΟ ο Κοτζιάς http://mignatiou.com/2017/02/ston-isangelea-estile-43-mko-o-nikos-kotzias-vrethikan-kondilia-tokismena-se-trapeza-tis-afrikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.