Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

7 ανθυγιεινές συνήθειες που προκαλούν πρήξιμο της κοιλιάς

 
Σχεδόν όλοι έχουμε νιώσει πρησμένοι κάποιες φορές κατά περιόδους. Στην αρχή το πρήξιμο είναι διαχειρίσιμο, αλλά στην πορεία γίνεται πάρα πολύ άβολο. Τόσο άσχημο, που αισθάνεσαι ότι έχεις μια μπάλα του basket μέσα στο στομάχι σου.

Που οφείλετε λοιπόν το πρήξιμο της κοιλιάς;

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες στη καθημερινή μας ζωή, που δημιουργούν το πρόβλημα αυτό. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.
Τρώμε πολύ γρήγορα
Όταν είσαι πολύ πεινασμένος ή όταν έχεις μπροστά σου το αγαπημένο σου γεύμα είναι δύσκολο να συγκρατηθείς και να φας αργά. Πρέπει να γνωρίζεις, όμως, πως όταν τρώμε πολύ γρήγορα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε εισπνέουμε και περισσότερο αέρα. Ο αέρας αυτός μπορεί να μείνει μέσα στο στομάχι και να προκαλέσει πρήξιμο. Οι μεγαλύτερες μπουκιές, επίσης, είναι δυσκολότερο να χωνευτούν και έτσι παραμένουν στο στομάχι περισσότερο από το κανονικό.
Πίνουμε σόδα
Ρίχνοντας μόνο μια ματιά στη σόδα καταλαβαίνουμε πόσες φυσαλίδες αέρα περιέχει. Όταν καταναλώσουμε πολύ ποσότητα σόδας, ο αέρας αυτός παραμένει στο στομάχι μας. Τι πρέπει να κάνουμε; Αφήνουμε ανοιχτή τη σόδα για κάμποση ώρα, από τη στιγμή που την ανοίγουμε. Με αυτό τον τρόπο εξαφανίζονται οι περισσότερες φυσαλίδες.
Ακατάλληλες τροφές
Εάν παρατηρήσετε, ότι κάποιο συγκεκριμένο είδος τροφής σας φέρνει πρήξιμο, τότε σημαίνει πως αυτή η τροφή δεν είναι κατάλληλη για εσάς και το στομάχι σας δεν μπορεί να τη χωνέψει εύκολα. Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται και ενώ ξέρουν, πως κάποιες τροφές τους πειράζουν, εξακολουθούν να τις τρώνε από λιγούρα.
Μασάμε τσίχλα
Όταν μασάμε τσίχλα το πρήξιμο στη κοιλιά συμβαίνει με δύο τρόπους. Πρώτον, το μάσημα μας κάνει να παίρνουμε περισσότερο αέρα από το στόμα. Αυτός ο αέρας παγιδεύεται στο διάφραγμα και προκαλεί πρήξιμο. Δεύτερον, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τη διαδικασία του μασήματος ως διαδικασία πρόσληψης τροφής. Εφόσον, όμως, δεν υπάρχει τροφή το στομάχι παράγει γαστρικά υγρά, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν πρήξιμο.
Τρώμε συχνά σάντουιτς
Μπορεί να φαίνεται το πιο πρακτικό και χορταστικό γεύμα, όταν είμαστε εκτός σπιτιού παρόλα αυτά το ψωμί, το τυρί και τα αλλαντικά είναι από τις βασικές τροφές που προκαλούν πρήξιμο. Ο λόγος; Περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.
Tρώμε επεξεργασμένη τροφή
Μια άλλη πηγή νατρίου είναι η επεξεργασμένη τροφή. Το νάτριο έχει αντιδιουρητικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι κάνει κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση αυτή προκαλεί πρήξιμο.
Δεν πίνουμε αρκετό νερό
Είναι αλήθεια πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού προκαλεί προσωρινό πρήξιμο. Αλλά η μη κατανάλωση νερού προκαλεί μόνιμο πρήξιμο. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι το σώμα μας κρατάει υγρά, γιατί νομίζει, πως βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Δεν πρέπει να πίνουμε πολύ νερό με τη μια και μετά να το ξεχνάμε. Αλλά πρέπει να το μοιράζουμε μέσα στη μέρα.

 dailystories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.