Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ BASHAR AL ASSAD > Σαφέστατα υπάρχουν τρομοκράτες μεταξύ των σύριων προσφύγων σε Ευρώπη Δύση - ΒΙΝΤΕΟ

scijscjisc
Ο σύριος πρόεδρος Bashar al Assad παραχώρησε συνέντευξη στο yahoo news.Ένα απόσπασμα ήδη δημοσιοποιήθηκε στις 9.2.17 ενώ ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί αργότερα.
-‘Όπως ξέρετε ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο διάταγμα απαγορεύοντας την είσοδο στους πρόσφυγες και ειδικότερα σε σύριους πρόσφυγες.Η είσοδος απαγορεύεται στις ΗΠΑ με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιοι από αυτούς είναι τρομοκράτες .Συμφωνείτε με τον πρόεδρο Τραμπ πάνω σε αυτό;
 
-Αυτό που με ρωτάτε είναι ένα καθαρά αμερικανικό ζήτημα κι αφορά την εθνική κυριαρχία της Αμερικής .Η κάθε χώρα έχει το αναφαίρετο διακίωμα να βάζει τους κανόνες της γι αυτούς  που θα μπαίνουν σε αυτή την χώρα .Μπορεί να διαφωνούμε ή και να συμφωνούμε με αυτό αλλά αν με ρωτάτε σαν επίσημο εκπρόσωπο της Συρίας του κράτους της Συρίας η δική μου ευθύνη δεν είναι να πάω να ζητήσω από τον οποιοδήποτε πρόεδρο να επιτρέψει στους σύριους να πάνε εκεί και να έχει πρόσφυγες σύριους στη χώρα του.Η δική μου ευθύνη είναι ν΄αποκαταστήσω τη σταθερότητα στη Συρία ώστε να βρουν καταφύγιο στη δική τους τη χώρα.Γι αυτό δεν μ΄ ενδιαφέρει να συζητήσω αν είναι σωστό ή  λάθος είναι καθαρά θέμα των αμερικανών.
-Όμως εγώ σας κάνω την εξής ερώτηση είναι κάποιοι απά αυτούς τους πρόσφυγες τρομοκράτες;
-Σαφέστατα. Οπωσδήποτε οπωσδήποτε μα μπορεί να τους βρει κανείς και στο ίντερνετ τους βλέπουμε.Βλέπουμε τις εικόνες τους  όπου κρατούν βαρύ οπλισμό στη Συρία και να σκοτώνουν κόσμο και μετά να είναι πρόσφυγες στην Ευρώπη και στη Δύση.Είναι αλήθεια .
-Οπότε πείτε μας πόσοι περίπου μπορεί να είναι οι τρομοκράτες ανάμεσα στους 4,9 εκατομύρια πρόσφυγες.
-Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να έχει τέτοια στοιχεία γιατί κανείς δεν ξέρει όλους τους τρομοκράτες ώστε να μπορεί να δώσει ασφαλές ποσοστό.
-Πιστεύετε ότι είναι ένας σημαντικός αριθμός.Δεν είναι θέμα σημαντικού αριθμού για να υλοποιήσεις ακρότητες για π.χ η11η Σεπτέμβρη έγινε μόνο απο 15 τρομοκράτες. ανάμεσα στα εκατομύρια των μεταναστών των ΗΠΑ.Δεν είναι άρα θεμα ποσοτικό αλλα ποιοτικό και προθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.