Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Νέο θρίλερ με Τούρκους κομάντος στην Ορεστιάδα

Συναγερμός σε Ελλάδα και ΕΥΠ- Συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα δύο εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί της "Διμοιρίας Θανάτου" που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν- Τα πρώτα κυβερνητικά σχόλια
Ενώ διεξάγεται ήδη στην Άγκυρα η δίκη με κατηγορούμενους στο εδώλιο τους 45 από τους 47 στρατιωτικούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους», οι δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν τη σύλληψη βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στη χώρα μας. Με βάση έγκυρες πηγές πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 15 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν παρουσία δικηγόρου στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου. Οι δύο Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες του pressroom.gr, ανέφεραν τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους και ύστερα από διασταύρωση προέκυψε πως ήταν αληθή και μάλιστα αναγνωρίστηκαν και από τις φωτογραφίες των καταζητούμενων "μπορντώ μπερελί" που έχουν εκδώσει οι τουρκικές Αρχές για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Οι ίδιοι προχώρησαν σε αίτημα ασύλου το οποίοι θα κριθεί από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας και έκτοτε κρατούνται στην Θράκη.
Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. Οπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.