Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζει τη νεοσυσταθείσα σκιώδη κυβέρνηση του Ομπάμα κατά του Τραμπ

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε την αμέριστη υποστήριξή του στους βασικούς διοργνωτές και ακτιβιστές που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη,

για τους μετανάστες και την οικολογία, λέγοντας ότι επιδοκιμάζει την επιλογή τους να αγωνιστούν ενάντια στην τυραννία, "που εκθεμελιώνει τις δημοκρατίες".
 Ξεσκεπάστηκε η Organizing for Action (OFA) (Οργάνωση για δράση), του Τζορτζ Σόρος
 που χρηματοδεί αριστερές ομάδες αναρχικών που αναφέρονται ως η σκιώδης κυβέρνηση του Ομπάμα. Τώρα ο Ιησουίτης Πάπας Francis έχει αποφασίσει να μπει στο παιχνίδι. Χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Ομπάμα ή την OFA έχει ταχθεί 100% υπέρ της άνθησης του κινήματος Αντι-Τραμπ στην Ουάσιγκτον.
 "Ως Χριστιανοί και όλοι άνθρωποι της καλής θέλησης, εμείς πρέπει να ζήσουμε και να δράσουμε αυτή τη στιγμή. Είναι μια σοβαρή ευθύνη, δεδομένου ότι ορισμένες σημερινές πραγματικότητες, εκτός και αν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, είναι σε θέση να ξεκινήσουν διαδικασίες απανθρωπισμού, οι οποίες μετά θα είναι δύσκολο να αντιστραφούν" έγραψε ο ποντίφικας σε μια επιστολή του, που διαβάστηκε στο US Regional World Meeting of Popular Movements αυτή την εβδομάδα.
 Οι παρατηρήσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν ως μια σαφή έγκριση αντίστασης ενάντια στα λαϊκά και "ξενοφοβικά" πολιτικά κινήματα, από τον Πάπα. Ενώ ο ίδιος δεν κατονόμασε τον Donald Trump και τόνισε ότι οι παρατηρήσεις του δεν απευθύνονται σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό, η επιστολή του, που διαβάστηκε κατά το άνοιγμα της Περιφερειακής Παγκόσμιας Συνάντησης Λαϊκών Κινημάτων των ΗΠΑ (US Regional World Meeting of Popular Movements) στο Μοντέστο, της Καλιφόρνια, φαίνεται ότι αναφερόταν στις διαμαρτυρίες κατά του Ρεπουμπλικανικού Πρόεδρου.
 «Η κατεύθυνση που έχουμε πάρει σε αυτό το ιστορικό σημείο καμπής - οι τρόποι με τους οποίους αυτή η επιδείνωση της κρίσης τείνει να επιλυθεί - θα εξαρτηθεί από την εμπλοκή και τη συμμετοχή των ανθρώπων και, σε μεγάλο βαθμό, από εσάς, τα λαϊκά κινήματα," έγραψε ο Πάπας.
 Η επιστολή διαβάστηκε μεγαλόφωνα από ένα στενό συνεργάτη του Πάπα, τον Καρδινάλιο Peter Turkson, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση.
 Στην επιστολή, ο Francis καταδίκασε την αύξηση των λαϊκών και ξενοφοβικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι θέτει ένα «σοβαρό κίνδυνο για την ανθρωπότητα". Επέκρινε επίσης τους ηγέτες οι οποίοι στηρίζονται στον «φόβο, την ανασφάλεια, τις διαμάχες, ακόμη και στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ανθρώπων, ώστε να μετατοπίσουν την ευθύνη για όλα αυτά τα δεινά σε έναν "μη-γείτονα".
 "Αργά ή γρήγορα, η ηθική τύφλωση αυτής της ασπλαχνίας έρχεται στο φως, όπως διαλύεται μια οφθαλμαπάτη", έγραψε. "Τα τραύματα υπάρχουν, είναι μια πραγματικότητα. Η ανεργία είναι πραγματική, η βία είναι πραγματική, η διαφθορά είναι πραγματική, η κρίση ταυτότητας είναι πραγματική, η εκθεμελίωση των δημοκρατιών είναι πραγματική. "
 Επαίνεσε τους ακτιβιστές που εκφράζουν οργανωμένα την αντίθεσή τους σε αυτές τις απειλές. "Ξέρω ότι εσείς οι ίδιοι έχετε δεσμευτεί να αγωνιστείτε για κοινωνική δικαιοσύνη, για να υπερασπιστείτε την αδελφή μας Μητέρα Γη και να σταθείτε δίπλα τους μετανάστες. Θέλω να επικροτήσω αυτή την επιλογή σας", έγραψε.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.