Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα γίνει ‘χώρος στάθμευσης’ για μετανάστες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την επίσκεψή του  στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και δη, μετά την ξενάγησή του στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετέβη  στη Σερβία, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία της σερβικής κυβέρνησης.
 
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Σέρβου πρωθυπουργού  κατά τη συνάντηση με τον Αυστριακό Υπέξ, σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση.
"Η Σερβία δεν θα γίνει 'πάρκινγκ' για τους μετανάστες"


«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τους πρόσφυγες, τους οποίους δέχεται η Σερβία, είναι να δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας, αλλά δεν μπορεί η χώρα να γίνει χώρος στάθμευσης για τους μετανάστες, ούτε η Σερβία από μόνη της μπορεί να καταβάλει το τίμημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός  Αλεξαντάρ Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι η Σερβία ευχαριστεί την Αυστρία για την υποστήριξη και τη βοήθειά της στη μεταναστευτική κρίση, όπως σημειώνει η σερβική 'Politika'.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της  αυστριακής  διπλωματίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σημείωσε ότι η Σερβία, σε αντίθεση με άλλες χώρες  στην περιοχή που έχουν δεσμευθεί να λάβουν πέντε και δέκα χιλιάδες πρόσφυγες, δεν έλαβαν κανέναν και  τους εκδίωξαν , η Σερβία κάνει ότι μπορεί στο μέτρο του δυνατού.
"Θα εφαρμοσθούν οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες"
Για το θέμα της συνάντησης του Σέρβου πρωθυπουργού με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών η αλβανική ‘Lajmi.net’ αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου. 
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου  δηλώθηκε ότι θα εφαρμοσθούν όλες οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες.
Ο Κουρτς, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, επεσήμανε ότι οι σχέσεις Αυστρίας Σερβίας είναι ικανοποιητικές και έχουν ένα λαμπρό μέλλον.
 
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.