Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στα αυτοκίνητα, πόλεις-φυλακές περιμένουν τους πάντες

ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στα αυτοκίνητα, πόλεις-φυλακές περιμένουν τους πάντες
Αν νομίζατε ότι όλα αργούν, καλύτερα να αναθεωρήσετε

Η εποχή των «πράσινων» πόλεων-γκέτο και των ολοήμερων σχολικών κέντρων γειτονιάς είναι περισσότερο κοντά από όσο φανταζόμαστε. Οι πόλεις της Ατζέντας 2030 θα παρέχουν τα πάντα, οργανωμένες σε γειτονιές, ενώ θα δημιουργηθούν και καινούριες, πολλές από αυτές πλωτές τύπου Mazdar.
Φυσικά, για το… «καλό του περιβάλλοντος» ή καλύτερα για να είναι η κίνηση απολύτως ελεγχόμενη, θα καταργηθούν τα αυτοκίνητα.

O Οren Seliger, υψηλόβαθμο στέλεχος της Cisco (IT Theater Leader EMEAR South είναι ο τίτλος που τον συνοδεύει) ΚΑΙ πραγματιστής, με μια εξαιρετική ικανότητα, όπως ΣΧΟΛΙΆΖΕΤΑΙ από τα μέσα ενημέρωσης,  να συνδέει δυσνόητες ή κάπως γενικές έννοιες (όπως το cloud, η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, η ανάλυση δεδομένων μεγάλου όγκου) με αυτό που συμβαίνει ήδη γύρω μας, ανέφερε:
«Πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια από σήμερα, από την στιγμή που θα έχουμε μια κρίσιμη μάζα αυτοδηγούμενων οχημάτων, οι οδηγοί θα φύγουν από τη μέση. Ίσως θα υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπου θα μας επιτρέπεται να οδηγούμε, κυρίως για ευχαρίστηση».
Ναι, καλά ακούτε! Όλα λέγονται πλέον ανοιχτά, τίποτα δεν μένει κρυφό!
O Σελιγερ τονίζει μάλιστα πως σήμερα η οδήγηση βασίζεται στην ανθρώπινη αντίδραση. «Για να φρενάρω χρειάζονται ένα-δύο δευτερόλεπτα. Στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο έχει κινηθεί αρκετά μέτρα, ειδικά όταν οδηγούμε σε υψηλές ταχύτητες. Όταν αυτό γίνεται μέσω ενός υπολογιστή, ο χρόνος αντίδρασης του οχήματος σχεδόν εκμηδενίζεται. Γιατί συν τοις άλλοις είναι αυτοδηγούμενο όχημα αναλύει κάθε στιγμή την κατάσταση στον δρόμο και προβλέπει τους πιθανούς κινδύνους. Στο μέλλον, τα αυτοκίνητά μας θα κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους το ένα πίσω από το άλλο, όπως τα βαγόνια ενός τρένου», τονίζει, περιγράφοντας ένα απόλυτα ρομποτοποιημένο περιβάλλον σοβιετικού τύπου, και υποστηρίζει ότι τότε, η παρουσία ενός οδηγού θα ανατρέπει όλο αυτό το μοντέλο κίνησης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τα αυτοδηγούμενα οχήματα και όλες οι σχετικές τεχνολογίες θα σώζουν ζωές. Επί της ουσίας, είμαστε ήδη στο επόμενο στάδιο, τα αυτοκίνητα μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά. Εκεί που υστερούμε είναι στους κανόνες και το ρυθμιστικό πλαίσιο», αναφέρει και προετοιμάζει το κοινό για απόλυτο έλεγχο των οχημάτων από το κράτος, με αφορμή τις επιθέσεις χάκερς:
«Ο ίδιος χάκερ που σήμερα προσπαθεί να τρυπώσει στο τηλέφωνο μου, αύριο θα προσπαθεί να παραβιάσει ψηφιακά το αυτοκίνητό μου και ίσως να το οδηγήσει την κρίσιμη στιγμή σε λάθος κατεύθυνση. Έχουμε ήδη αντίστοιχα παραδείγματα. Σήμερα ένα αυτοκίνητο έχει εκατοντάδες αισθητήρες και μικροεπεξεργαστές που ελέγχουν τις λειτουργίες του. Οπότε, θεωρητικά είναι ήδη ευάλωτο σε μια ψηφιακή παραβίαση».
«Αν δούμε που βρισκόμασταν πριν από δέκα χρόνια, ίσως αντιληφθούμε εν μέρει που μπορεί να βρισκόμαστε μετά από άλλα δέκα, δεδομένου και ότι η τεχνολογική εξέλιξη ακολουθεί γεωμετρική πρόοδο», κατέληξε δείχνοντας πως οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν άρα και τα σχέδια παρέμβασης στην ανθρώπινη ελευθερία.
Δείτε όμως στο παρακάτω βίντεο που εντόπισε το el.gr, πως φαντάζονται μια πόλη-φυλακή χωρίς αυτοκίνητα. Κυκλική όπως οι πλανήτες. Τα πάντα θα βρίσκονται στο κέντρο, με την γειτονιά φυσικά να έχει τα απαραίτητα (σχολεία, ιατρεία, μπακάλικα κοκ). Οι διαδρομές θα γίνονται με τα πόδια, με ποδήλατο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έξω από την πόλη θα κινούμαστε μόνο με τρένα υψηλής ταχύτητας, καθώς θα απαγορεύεται η ανθρώπινη παρουσία στην φύση.
Η πόλη θα τροφοδοτείται με μεταλλαγμένο φαγητό από τα προάστια, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία προφανώς από ρομπότ και φυσικά η ενέργεια θα είναι ηλιακή και αιολική. Για το καλό του «περιβάλλοντος»!!!
 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.