Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Άτομα που έκαναν γκράφιτι στο χώρο του Πάντειου πανεπιστημίου ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο όταν εκείνος τους έκανε παρατήρηση.

 Ξυλοκόπησαν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο μέσα στο Πάντειο

Τρία άτομα που έκαναν γκράφιτι στο χώρο του πανεπιστημίου επιτέθηκαν στον καθηγητή, όταν εκείνος τους έκανε παρατήρηση.

Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχθηκε πριν από λίγη ώρα ο καθηγητής στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.
Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα στο τραύμα που του προκάλεσαν οι δράστες, στο κεφάλι. Ο ίδιος ο κ.Συρίγος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε:
«Ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα αυτό απαγορεύεται και μου είπε «γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος;»
Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο τύπος με το σπρέι μου έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι. Έπεσα κάτω και οι άλλοι δύο άρχισαν να με χτυπούν δυνατά με κλωτσιές» .
Αμέσως μετά την επίθεση στον καθηγητή οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον χώρο να μην προλάβουν να τους βρουν.
Την επίθεση στον καθηγητή καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. με την οποία κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του και την Αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.
Η ανακοίνωση της ΝΔ ακολουθεί:
«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.

Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.