Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων-Τουρκία: «Ανεβαίνουμε στα Ίμια όποτε θέλουμε»

5%ce%bd%ce%bd4

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά η απάντηση του Τσαβούσογλου στον Κοτζιά «Ανεβαίνουμε στα Ίμια όποτε θέλουμε».

Δυστυχώς οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ήταν «βούτυρο» στο ψωμί των Στρατηγών της Άγκυρας από τη στιγμή που η ελληνική απάντηση δεν συνοδεύτηκε από την ισχύ των όπλων. 

Πλέον η αποβατική επιχείρηση των Τούρκων είναι προ των πυλών.

Απάντηση στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της έδωσε ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Απάντηση στη συνέντευξη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον ΣΚΑΪ έδωσε ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αιχμή την αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», προσέθεσε σε μία αιχμηρά αναφορά στην κρίση του 1996.

Αναφερόμενους στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.