Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας συγκλονίζει την τοπική Εκκλησία - εικόνες

Η αστυνομία της Γεωργίας συνέλαβε έναν ιερέα με την υποψία ότι σχεδίαζε να δηλητηριάσει υψηλόβαθμο κληρικό, ενδεχομένως και τον ίδιο τον Πατριάρχη Ηλία Β΄!
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι
εντοπίστηκε κυάνιο στις αποσκευές του π. Γκιόργκι Μαμαλάτζε, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας προτού επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη Γερμανία.
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Γεωργίας, Πατριάρχης Ηλίας Β΄ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Γερμανία, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο ότι αυτός ήταν ο στόχος της συνωμοσίας.
Η γεωργιανή κυβέρνηση λέει ότι «απέτρεψε μια μεγάλη καταστρροφή».
«Απετράπη μια ύπουλη επίθεση στην Εκκλησία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.
Ο π. Μαμαλάτζε είναι επικεφαλής των υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου και  διευθυντής του ιατρικού κέντρου «Ιωακείμ και Άννα» στη Γεωργία.
Μιλώντας στο γεωργιανό δίκτυο Rustavi-2 TV ο γενικός εισαγγελέας Ηρακλής Σοτάτζε είπε ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι του π. Μαμαλάτζε βρήκαν ένα αυτοσχέδιο όπλο.
Ο κατηγορούμενος ιερέας είχε ζητήσει από κάποιον -που δεν κατονομάζεται- να του πουλήσει κυάνιο και αυτός ήταν που ειδοποίησε την αστυνομία, αποκάλυψε ο εισαγγελέας.
Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας συγκλονίζει την τοπική Εκκλησία [εικόνες] - Εικόνα
Ο 84χρονος σήμερα Πατριάρχης Ηλίας Β΄ κρατά από το 1977 τα ηνία της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία υπέστη διωγμούς επί σοβιετικού καθεστώτος, αλλά αναβίωσε μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1991. Πάνω απ’ το 80% του πληθυσμού των 4,5 εκ. της Γεωργίας δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.