Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μάχη για να σωθούν εκατοντάδες μαυροδέλφινα στη Νέα Ζηλανδία

Αγώνα δρόμου δίνουν διασώστες και εθελοντές

στη Νέα Ζηλανδία για να σώσουν δεκάδες φάλαινες πιλότους- ή ορθότερα μαυροδέλφινα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών- οι οποίες βγήκαν στη στεριά στην παραλία Golden Bay, στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας. Ήδη περισσότερες από τριακόσιες είναι νεκρές, σύμφωνα με το Reuters.

Εκατοντάδες εθελοντές έσπευσαν στην Golden Bay και μόλις χάραξε τα μαυροδέλφινα που ήταν ακόμα ζωντανά μεταφέρθηκαν στο νερό. Ωστόσο σύντομα ενενήντα από αυτά ξαναβγήκαν στην ακτή. Ακόμα πενήντα ακινητοποιήθηκαν στα ρηχά.

Τα μαυροδέλφινα εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης αλλά η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνει επιχείρηση διάσωσης μέσα στη νύχτα για τον φόβο ατυχήματος.

Οι διασώστες δεν σταμάτησαν να τους ρίχνουν νερό και να τα σκεπάζουν για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Ειδικοί μεταφέρθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν ενώ τα τοπικά δίκτυα μετέδιδαν ζωντανά όλη την προσπάθεια.

Ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Project Jonah Darren Grover δήλωσε πως ο αριθμός των μαυροδέλφινων που εξόκειλαν ήταν σοκαριστικός ακόμα και μια χώρα όπου καταγράφονται τα περισσότερα τέτοια περιστατικά στον κόσμο.

Η αιτία της απώλειας προσανατολισμού των μαυροδέλφινων δεν είναι γνωστή ωστόσο η Project Jonah εκτιμά πως τα ρηχά λασπώδη νερά της Golden Bay τα μπερδεύουν και έτσι είναι ευάλωτα στα ρεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.