Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μέρες παγκόσμιου ηγέτη: Με κουπόνι τα λαχανικά στην Ευρώπη Προωθούνται τα μεταλλαγμένα



Τεράστια έλλειψη – Προωθούνται τα μεταλλαγμένα - Τι γίνεται στην Ελλάδα

 Τα ράφια των σουπερμάρκετ στην Βρετανία άδειασαν από λαχανικά.

Ως εκ τούτου, η αλυσίδα Morrisons  επέβαλε όριο για τρία μαρούλια Iceberg και τρία μπρόκολα ανά πελάτη με κουπόνι, στο καθένα από τα 492 καταστήματα της χώρας.
Απίστευτες σκηνές, οι οποίες παραπέμπουν σε Βενεζουέλα και ετοιμάζουν τον δρόμο για έλευση του παγκόσμιου ηγέτη, ο οποίος θα δώσει την λύση γεμίζοντας τα ράφια με μεταλλαγμένα.

Ισπανία και Ιταλία, που είναι οι κύριοι προμηθευτές της Βρετανίας, αλλά και άλλων χωρών είδαν φέτος τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τους απανωτούς πρωτοφανείς χιονιάδες και τις πλημμύρες, την ώρα που μας παραμυθιάζουν για δήθεν υπερθέρμανση.

Η έλλειψη ξεκίνησε με μελιτζάνες και κολοκυθάκια αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα λαχανικά, σαλάτες και εσπεριδοειδή.
Επιπλέον, οι έμποροι εκτιμούν για ελλείψεις σε σπανάκι, ανάμεικτη σαλάτα, ρόκα, κουνουπίδι, πιπεριές, αγγούρια, ντομάτες, λεμόνια και πολλά άλλα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Morrisons αναφέρει:
«Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ισπανική συγκομιδή ήταν πολύ δύσκολη φέτος, έχουμε ελάχιστα για να προμηθεύουμε τους πελάτες μας».

«Ψάχνω για κολοκυθάκια εδώ και μία εβδομάδα», διαμαρτύρεται 50χρονη Λονδρέζα, πελάτισσα της αλυσίδας Morrisons.
Διαμαρτυρίες υπάρχουν επίσης αναφορικά με τις τσουχτερές τιμές των λαχανικών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες από τα άδεια ράφια των σουπερμάρκετ για την “κρίση του κολοκυθιού” και την “κρίση του μαρουλιού”, όπως την αποκαλούν.
 
Οι Βρετανοί χονδρέμποροι σκέφτονται για πρώτη φορά την απόφαση της εισαγωγής προϊόντων από την Καλιφόρνια, όπου κυριαρχούν τα μεταλλαγμένα, ενώ το αεροπορικό κόστος είναι υψηλό.
Στην Ελλάδα, οι τιμές φρούτων και λαχανικών παρουσιάζουν τεράστιες αυξήσεις, εξαιτίας του πρόσφατου χιονιά και της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.
Προϊόντα όπως το σπανάκι καταγράφουν αύξηση 227%!
Η όλη κατάσταση οδηγείται στην πρόκληση τεράστιων ελλείψεων στην αγορά, προκειμένου ο κόσμος να δεχτεί την λύση της κεντρικής διαχείρισης της αγοράς τροφίμων από ένα κέντρο εξουσίας, το οποίο θα κυβερνά τις μάζες μέσω του στομαχιού, το οποίο χρειάζεται τροφή.
EL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.