Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι χριστιανοί εγκαταλείπουν το Σινά μετά από επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών



Φεβρουάριος 25, 2017. 17:19
Περίπου 40 οικογένειες Κοπτών Χριστιανών εγκατέλειψαν τη βόρειο χερσόνησο του Σινά, και συγκεκριμένα την πόλη Ελ Αρίς,  μετά την έξαρση των επιθέσεων των ισλαμιστών ανταρτών στην περιοχή, σημειώνει το BBC στην αραβική του έκδοση.

Τουλάχιστον έξι Κόπτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, από ισλαμιστές αντάρτες στο βόρειο Σινά με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αναζητήσουν καταφύγιο στην πόλη του καναλιού, Ισμαηλία.
«Περίπου 40 οικογένειες έφθασαν στην Ισμαηλία από το βόρειο Σινά» είπε την Κυριακή ο διάκονος Γιουσούφ Σουκρί στο βρετανικό δίκτυο.
Μάλιστα, περιμένει περισσότερες  χριστιανικές οικογένειες να εγκαταλείψουν το βόρειο Σινά.
Εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας το Σάββατο επιβεβαίωσε ότι αρκετές χριστιανικές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει το βόρειο Σινά και  μετά τις επιθέσεις των εξτρεμιστών.
Την Παρασκευή,  η Εκκλησία εξέδωσε  ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη προς  τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Στοχεύουν να χτυπήσουν  την εθνική μας ενότητα … στο πρόσωπο της τρομοκρατίας, η οποία έχει εισαχθεί στην Αίγυπτο από το εξωτερικό», ανέφερε.
Οι ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη χερσόνησο του Σινά έχουν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του ‘Ισλαμικού κράτους’ και έχουν αναλάβει τη ευθύνη μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Οι Κόπτες χριστιανοί υπολογίζονται από 8 έως 10 τοις εκατό του αιγυπτιακού πληθυσμού των 90 εκατομμυρίων.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.