Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ένας πατέρας είδε τον γιο του να κλέβει φαγητό και αποφάσισε να τον ακολουθήσει...Ούτε ο ίδιος ήξερε πόσο υπέροχο παιδί μεγαλώνει! ΦΩΤΟΣ

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε τους εαυτούς μας λάτρεις των ζώων

Το να μοιραζόμαστε αστεία και χαριτωμένα βίντεο και φωτογραφίες στα social media είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους δείχνουμε τη συμπάθειά μας για το ζωικό βασίλειο. Αν και, η πραγματική ένδειξη της αφοσίωσής μας είναι το πόσο μακριά θα πάμε για να βοηθήσουμε ένα αβοήθητο και πεινασμένο πλάσμα.

Η ενσυναίσθηση και η συμπόνια προς όλα τα πλάσματα του κόσμου μπορεί να εμφανιστεί νωρίς στη ζωή. Ένα αγόρι από τις Φιλιππίνες δεν φοβήθηκε, ούτε σιχάθηκε στη θέα των σκυλιών με ψώρα. Αντ’ αυτού, ήξερε ότι σκυλιά χρειάζονταν τη βοήθειά του.

O Ken Amante είναι ένα 9χρονο αγόρι που ζει σε μια αγροτική περιοχή, στις Φιλιππίνες.

Έφευγε καθημερινά από το σπίτι και έλεγε στους γονείς του ότι πήγαινε να κάνει κάποιες δουλειές. Η περιοχή που ζούσε ήταν αρκετά ήσυχη. Ο πατέρας του, ήξερε ότι ο γιος του ήταν καλό παιδί, αλλά ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν πήγαινε κάπου που δεν έπρεπε να πάει.

Όπως κάθε υπεύθυνος γονέας, ήθελε να ξέρει με τι ασχολείται ο γιος του.

Ο πατέρας ακολούθησε το γιο του, ο οποίος γέμισε το σακίδιό του με το φαγητό. Αυτό που ανακάλυψε ήταν πως ο 9χρονος γιος του, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τάιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς.

Οι σκύλοι φαίνονταν υποσιτισμένοι και άρρωστοι.

Μερικά από τα σκυλιά ήταν πετσί και κόκκαλο. Δύο από αυτά ήταν μικρά κουτάβια. Ο Ken τα ονόμασε Brownie και White. Το μεγαλύτερο σκυλί το ονόμασε Blackie, και μάλλον ήταν η μητέρα τους. Τα τρία ζώα ήταν γεμάτα πληγές και ψώρα.

Τα ζώα φοβούνταν τους ανθρώπους, αλλά σιγά-σιγά, συνειδητοποίησαν ότι ο Ken δεν ήταν επικίνδυνος.

Αρχικά, δέχονταν το φαγητό και το έτρωγαν, αλλά έμεναν όσο πιο μακριά μπορούσαν από τον Ken. Ο White ήταν ο πρώτος που πλησίασε το αγόρι. Όσο περισσότερο έτρωγαν, τόσο καλύτερη γινόταν η εμφάνισή τους.

Ο πατέρας του Ken πήρε φωτογραφίες από τη σκληρή δουλειά του γιου του και τις ανάρτησε στο Imgur, όπου έγινε γρήγορα viral.

Οι άνθρωποι είδαν τι είχε κάνει το αγόρι και ήθελαν να βοηθήσουν, κάνοντας δωρεές από όλο τον κόσμο. Ο Ken μπορεί να είναι μόνο εννέα, αλλά το όνειρό του ήταν να ανοίξει ένα μη κερδοσκοπικό καταφύγιο ζώων. Το ονόμασε Happy Animals Club, το πρώτο του είδους του στις Φιλιππίνες. Οι πρώτοι κάτοικοι στο καταφύγιο ήταν φυσικά τα τρία σκυλιά που είχε φροντίσει ο Ken. Ο White, ο Brownie, και ο Blackie ήταν καλύτερα στην υγεία τους, αφού έλαβαν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν, και ένα ζεστό σπίτι. Οι πληγές τους έκλεισαν και το τρίχωμά τους άρχισε να μεγαλώνει.

Το Happy Animals Club είχε τεράστια επιτυχία στη χώρα.

Ενοικίασαν ένα οικόπεδο που ήταν 10.000 τετραγωνικά πόδια, το οποίο περιέφραξαν. Αφού έβαλαν στο καταφύγιο τον κατάλληλο εξοπλισμό και το απαραίτητο φαγητό, ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν και γάτες.

The Happy Animals Club became a huge success in the country.

Πολλά από τα αδέσποτα έχουν ψύλλους, παράσιτα και άλλες παθήσεις λόγω του ότι ζουν στους δρόμους.

Ο Ken ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να επιτύχει το όνειρό του στην ηλικία των εννέα χρόνων.
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει την εκπληκτική μεταμόρφωση ενός σκύλου μετά την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία.


Ο πατέρας του, του είχε πει ότι μόνο οι μεγάλοι μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα για ένα καταφύγιο και ο Ken το πίστευε, μέχρις ότου αρχίσουν να έρχονται οι δωρεές από παντού. Το καταφύγιο χρειάζεται κι άλλα πράγματα, όπως παροχή νερού, καθώς και την άδεια από το δήμαρχο για να γίνει το καταφύγιο επίσημος οργανισμός. Όσο περισσότεροι είναι οι σκύλοι και οι γάτες που φιλοξενούνται, τόσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές και οι δωρεές που απαιτούνται για λειτουργήσει σωστά το καταφύγιο.

Ο Ken μας δείχνει ότι, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε για να πετύχουμε αυτά που έχουμε μέσα στο μυαλό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.