Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ «Μη Αναστρέψιμη και ΤΟΣΟ Ασφυκτική η Κατάσταση…»

cebacf89cf83cf84ceb1cf83-cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceb7cf83

Αμετακίνητος στην εκτίμησή του ο Κώστας Καραμανλής…

Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση..

Ο Κ. Καραμανλής δεν συμμερίζεται την άποψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή αναφέρουν ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται βέβαιος ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι αυτήν τη στιγμή στις πρώτες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Αντίθετα, και παρά τα όσα λέγονται από κυβερνητικούς παράγοντες, είναι προσηλωμένος στο να κλείσει την αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος, ούτως ώστε απερίσπαστος στη συνέχεια να προσπαθήσει να αμβλύνει το ιδιαίτερα αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια που θα έχει στη διάθεσή του.

Χωρίς το άγχος της αξιολόγησης θα έχει μπροστά του ανοιχτό πεδίο για την ανάληψη πρωτοβουλιών με κοινωνικό αντίκρισμα.

Σ’ αυτό θα τον βοηθήσει αφενός η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ως απόρροια και της ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και αφετέρου η υπέρβαση του στόχου ως προς το πλεόνασμα, που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων.

Κατά την άποψη του κ. Καραμανλή πάντως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να περιορίσει την έκταση των απωλειών στις επόμενες εκλογές. Δεν αποκλείει δε το ενδεχόμενο, παραμονές εκλογών, ένα τμήμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποστασιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες να επιστρέψει στη βάση του στην προοπτική ανόδου της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Ως προς την αξιολόγηση, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι έστω και με καθυστέρηση θα κλείσει τελικά, πλην όμως το κόστος θα είναι βαρύ τόσο για την κυβέρνηση όσο και -πολύ περισσότερο- για τη χώρα.

Τα μέτρα που θα συμφωνηθούν για μετά το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα, ακόμη κι αν θα τελούν υπό την αίρεση της επίτευξης των στόχων, θα φέρουν την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον κ. Τσίπρα, σε ακόμη πιο δυσχερή θέση από ό,τι είναι σήμερα.

Καθότι θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν στον πυρήνα των ψηφοφόρων τους και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό μια ακόμη αθέτηση των υποσχέσεών τους.

Εκτιμά, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός ότι δυσχερής θα είναι η θέση και της επόμενης κυβέρνησης, καθώς τα μέτρα που θα νομοθετηθούν τις επόμενες ημέρες υπερβαίνουν τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης.

Επισημαίνει δε ότι η κατάσταση που θα παραλάβει ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι τόσο ασφυκτική που δεν θα αφήνει περιθώρια για ελιγμούς ή εναλλακτικές κινήσεις.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Μήνυμα Καραμανλή: Η Αντίστροφη Μέτρηση Ξεκίνησε….

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.