Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα είναι στην αριστερή πλευρά ενώ στα ανδρικά στη δεξιά;


Εάν έχετε παρατηρήσει προσεκτικά ένα γυναικείο και ένα ανδρικό πουκάμισο θα έχετε πιθανόν προσέξει ότι τα κουμπιά στο ανδρικό πουκάμισο, βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά, απ’ ότι στο γυναικείο. Συγκεκριμένα στα ανδρικά, τα κουμπιά βρίσκονται συνήθως στη δεξιά πλευρά και στα γυναικεία στην αριστερή.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα τοποθετήθηκαν στην αριστερή πλευρά, για να διευκολύνουν τις μητέρες που θήλαζαν. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, οι γυναίκες που είναι δεξιόχειρες, συνηθίζουν να κρατούν το μωρό τους με το αριστερό χέρι, έτσι ώστε να ξεκουμπώνονται πιο εύκολα χρησιμοποιώντας το δεξί τους χέρι.
Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι, επειδή οι άνδρες στο παρελθόν κουβαλούσαν με το δεξί τους χέρι το σπαθί, μπορούσαν ευκολότερα να ξεκουμπώνουν το πουκάμισο με το αριστερό τους χέρι.
Μια άλλη θεωρία έρχεται από τον 19ο αιώνα, όταν οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας είχαν υπηρέτριες να τις ντύνουν. Καθώς οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν επίσης δεξιόχειρες, το πιο βολικό ήταν τα κουμπιά να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, γιατί την ώρα που έντυναν τις κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.