Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Παν-κουρδικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα


Φεβρουάριος 10, 2017.  21:37
Παν-κουρδική εθνική διάσκεψη  θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πολλών κουρδικών κομμάτων.
Ο Αμντουλσαλάμ Αλί, μέλος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία (PYD) δήλωσε ότι θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και  τις διαιρέσεις των ζωνών επιρροής στην περιοχή.
Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι η  συν-επικεφαλής του PYD, Άσια Αμπντούλα,  ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης  του Κομπάνι, Ανουάρ Μουσλίμ,  και ο πρώην δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπαίντερμπίρ.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια κόμματα θα κληθούν από το Ιράν και το ιρακινό Κουρδιστάν.
Στα τέλη Ιανουαρίου, μέλη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD,  κλήθηκαν στη Μόσχα από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν το μέλλον της Συρίας και τα αποτελέσματα των συνομιλιών της κατάπαυσης του πυρός στην Αστάνα.
Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε ζητήσει και τη συμμετοχή του PYD στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, η συριακή αντιπολίτευση και η Τουρκία κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να παρευρίσκεται εκπρόσωπος των Κούρδων.
Παρ’ όλα αυτά, οι Ρώσοι αξιωματούχοι οργάνωσαν αρκετές συναντήσεις με υψηλόβαθμα μέλη του PYD, τόσο στη Συρία, όσο και στη Μόσχα.
Υπήρξαν προσπάθειες στο παρελθόν να συνέλθει ένα εθνικό κουρδικό συνέδριο στο ιρακινό Κουρδιστάν. 
Ωστόσο, λόγω των διαφορών μεταξύ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) το συνέδριο αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
Τους τελευταίους μήνες, το ΡΚΚ είχε ζητήσει την πραγματοποίηση ενός εθνικού κουρδικού συνεδρίου. Αλλά είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί λόγω των  συνεχιζόμενων εντάσεων των κύριων κουρδικών κομμάτων, του PKK και του KDP,  για την κατανομή της εξουσίας και της εδαφικής κυριαρχίας.
«araNews.net»
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.