Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! Μετά την τουρκική πρόκληση με το Τσεσμέ

tourkiaplio-600x275

Με  έκδοση «αντι-NAVTEX» απάντησε η Ελλάδα στη νέα τουρκική πρόκληση που συνιστούσε η έκδοση δικής τους NAVTEX.

Η   Άγκυρα με τη NAVTEX 244/17 που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Σμύρνης ανακοίνωσε ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερας» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Ως γνωστό, η πραγματοποίηση υδρογραφικών και ωκεανογραφικών ερευνών σε διεθνή ύδατα δεν απαιτεί την άδεια του παράκτιου κράτους.

Απαιτεί όμως την ενημέρωσή του και γνωστοποίηση των ερευνών, και βεβαίως τέτοια ενέργεια δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ανακοινωθεί και να δημοσιοποιηθεί από άλλο κράτος, όπως έγινε στην περίπτωση αυτή από την Τουρκία, παρά μόνο από την αρμόδια για τούτο Υδρογραφική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Η προαναφερθείσα τουρκική NAVTEX, δεν αφορά καν γειτονικές μεταξύ τους θαλάσσιες περιοχές, επομένως εντάσσεται στην όλη επιχείρηση αμφισβητήσεως των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο σύνολο του Αιγαίου.

Στην πρόκληση αυτή άμεση ήταν η απάντηση της αρμόδιας Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, που μέσω του Σταθμού της Λήμνου, εξέδωσε στις 12:10 (ώρα Γκρήνουιτς, 14:10 ώρα Ελλάδος) την (αντι)NAVTEX 40/17, όπου σημειώνοντας τα εξής:

«Εφιστάται η προσοχή των ναυτιλλομένων που πλέουν στο Αιγαίο πέλαγος.

Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 244/17 που αφορά επιστημονική (Υδρογραφική και Ωκεανογραφική) έρευνα σε περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική περιοχή ευθύνης NAVTEX μεταδίδονται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό.

Οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι σταθμοί NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφαλείας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για ολόκληρη την Ελληνική περιοχή αρμοδιότητας NAVTEX είναι οι Ελληνικοί Σταθμοί NAVTEX Λήμνος (L), Ηράκλειο (H) και Κέρκυρα (K) εγκεκριμένοι από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.