Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σημαντική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα: Παραιτήθηκε ο τουρκόφιλος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν

flynn_0

ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΠΡΙΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.ΤΡΑΜΠ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Παραιτήθηκε ο γνωστός για τις διασυνδέσεις του με την Τουρκία Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν με αφορμή τις επαφές που είχε με Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα καθώς ο Μάικλ Φλιν ήταν ο μόνος στην κυβέρνησης Ν.Τραμπ που «αλληθώριζε» προς την τουρκική πλευρά.

Ο Φλιν, συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προ μερικών μηνών μιλώντας στην επιθεώρηση «The Hill»  ζητούσε από τις ΗΠΑ να προσαρμόσει όλη της την εξωτερική πολιτική γύρω από την Τουρκία!

Τότε ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν και ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία.

Ο Φλιν στο διάστημα συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο άτομα του δικτύου των τουρκικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που προωθούν την ατζέντα Ερντογάν.

Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του.

Ως πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου, της DIA (Defense Intelligence Agency), προσελήφθη ως λομπίστας από μια ολλανδική εταιρία η οποία έχει σχέσεις με τον Ερντογάν, ονόματι Inovo BV, καθώς όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι για να αγοράσουν επιρροή στους διαδρόμους εξουσίας της Ουάσιγκτον, πληρώνουν αδρά, εμφανώς ή συγκεκαλυμμένα.

Ζητούσε από τις ΗΠΑ να δουν τον κόσμο με τα μάτια της Τουρκίας, ακόμα και να εκδώσει χωρίς πολύ σκέψη τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Άγκυρα, για τον οποίο αποφαινόταν, ωσάν να τον όρισε κανείς να αντικαταστήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ως «σκοτεινό ιμάμη» και εξτρεμιστή ισλαμιστή!

Τώρα κυριολεκτικά από «σπόντα» βρέθηκε εκτόςκυβέρνησης Τραμπ και αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλή εξέλιξη για τα ελληνικά ζητήματα.

Ο συνταξιούχος στρατηγός, Κιθ Κέλογκ, που έχει ηγετική θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία.

O σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, συζήτησε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι επαφές του Φλιν με τον Ρώσο διπλωμάτη έγιναν μάλιστα σε μια περίοδο που ο Ομπάμα ενέκρινε μια σειρά νέων μέτρων σε βάρος της Μόσχας, την οποία κατηγόρησε για παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Washington Post και New York Times (γνψστές εφημερίδες άντρα των Δημοκρατικών και φανατικά αντιρωσικές) , αυτές οι συνομιλίες ενδέχεται να ήταν παράνομες.

Οι εφημερίδες επικαλούνται νυν ή πρώην αξιωματούχους, χωρίς να τους κατονομάζουν.

Οι αξιωματούχοι αυτοί συμβουλεύτηκαν εκθέσεις που συνέταξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών που παρακολουθούν τις επαφές των Ρώσων διπλωματών.

Ο Φλιν μπορεί να υπονόμευσε τις επιπτώσεις των νέων αμερικανικών κυρώσεων αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τραμπ θα χαλάρωνε τα μέτρα μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

Στις επαφές του ο Φλιν αναφέρθηκε «ρητά» στις κυρώσεις και μάλιστα ορισμένες πηγές είπαν ότι «κάλεσε τη Ρωσία να μην αντιδράσει με υπερβολικό τρόπο» στα μέτρα του Ομπάμα «αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι δύο πλευρές θα ήταν σε θέση να επανεξετάσουν το θέμα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στην προεδρία» γράφει η Washington Post.

Οι συζητήσεις του Φλίν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον «ερμηνεύτηκαν από ορισμένους υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι έστελναν ένα ακατάλληλο και ενδεχομένως παράνομο μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι θα μπορούσε να γλιτώσει τις κυρώσεις», συνεχίζει η εφημερίδα.

Τόσο ο Φλιν όσο και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν διαψεύσει δημοσίως ότι συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων στις επαφές του πρώτου με τον Ρώσο διπλωμάτη Σεργκέι Κίσλιακ.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου πάντως είπε σήμερα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, ότι «τα σχόλια του αντιπροέδρου βασίζονταν σε αυτά που του είχε πει ο στρατηγός Φλιν».

Και ο ίδιος ο Φλιν εξάλλου αναίρεσε εν μέρει τη διάψευσή του αφού ανέφερε, μέσω του εκπροσώπου του, ότι «μολονότι δεν θυμάται να συζήτησε τις κυρώσεις, δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι το θέμα αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ».

Ένας νόμος του 1799 ο αποκαλούμενος «Νόμος Λόγκαν», απαγορεύει στους Αμερικανούς πολίτες που δεν έχουν αρμοδιότητα να διαπραγματεύονται με ξένες κυβερνήσεις. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει διωχθεί ποινικά με βάση αυτόν τον νόμο.

Εδώ που τα λέμε είναι ένας ακόμα νόμος από τους εκατοντάδες που έχουν απομείνει στο αμερικανικό ποινικό σύστημα διότι κανείς δεν ασχολήθηκε να τον αλλάξει.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.