Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Για ποιον δουλεύει ο Ν.Φίλης; – Πάντως όχι για την Ελλάδα (βίντεο)

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b7%cf%82_53

«5η ΦΑΛΑΓΓΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

της Μαρίνας Νικολάκη

Μια διαρκής απογοήτευση είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάθε φορά που εμφανίζεται και κάνει δηλώσεις.

Για ποιον δουλεύει άραγε και από πού παίρνει εντολές;
Πάντως, όχι για την Ελλάδα.

Ακόμα και μετά από την απομάκρυνση του από τη θέση του συνεχίζει τις ανεκδιήγητες επιθέσεις προς την ίδια του τη χώρα (Ποιος μπορεί να ξεχάσει την άποψη του πριν από μερικούς μήνες, για «παρά φύσιν διδασκαλία» των Αρχαίων;) αυτή τη φορά βάζοντας σε κίνδυνο της ασφάλεια μας.

Ο κύριος Φίλης, τα έβαλε με την Ορθοδοξία, την ελληνική γλώσσα… και τώρα θέλει να αμφισβητήσει και τα σχέδια του ΥΠΕΘΑ, Π.Καμμένου, για τις αμυντικές δαπάνες.
(Προς όφελος ποιου ρίχνει λάδι στη φωτιά; Την ώρα που μάλιστα η τουρκική επιθετικότητα έχει φτάσει σε ακραία σημεία και οι δανειστές είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη κατά Ελλάδας;)
Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο;
Ο Kαμμένος είπε για εξοπλιστικό προγραμμα δύο δις.
Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής;
Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου;
Αυτό που συζητήθηκε;
Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;
Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση
Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση».
Τα 2 δισ. όμως που αναφέρει ο πρώην υπουργός δεν υφίστανται, γιατί κανείς δεν γνωρίζει το χρηματοδοτικό πακέτο.
Τα περισσότερα από αυτά θα είναι δωρεά των ΗΠΑ, όπως είχε πει ο Π.Καμμένος σε συνέντευξή του στο PRONEWS, στο τεύχος Νοεμβρίου.
Γιατί τέτοια ψεύδη;
Δεν γνωρίζει ο κ. Φίλης ότι ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς και η Τουρκία καθημερινά ανοίγει νέα μέτωπα με την Ελλάδα ακούγοντας τέτοιες δηλώσεις;
O πρώην υπουργός ακόμα, έχοντας απαξιώσει όλα τα χρόνια του μνημονίου που οι Έλληνες έχουν χύσει το αίμα τους για να τα βγάλουνε πέρα είπε πως:
«Μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι μπροστά στους δανειστές μας»(!)…. κάνοντας του Γερμανούς να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.
Εντονη ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα: «Δεν πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση ούτε αμέριμνοι, ούτε αφελείς.
Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να μπει νέο χρήμα στην αγορά.
Δεν θα το πετύχουμε αυτό με κάθε τίμημα. Δεν θα μας πει κανένας πως θα λειτουργούμε. Κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται να μιλήσει».
Αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, όπου χαρακτήρισε τη σκληρή κριτική Ν.Φίλη στη Κυβέρνηση ως αντιδεοντολογική. Χαρακτηριστικά είπε: «Δίνεται μια μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες και γι’ αυτό δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό το σχόλιο του Φίλη»
Kατά τη θητεία του ως υπουργός o κ. Φίλης προσπάθησε να δημιουργήσει ένα τεράστιο ρήγμα μεταξύ εκκλησίας και κράτους αφού ήθελε να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία λέγοντας πως: «Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία».
Τότε, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε παρέμβει δυναμικά, μαζί με τον ΥΠΕΘΑ, Π.Καμμένο προκειμένου να τονίσουν όσα απαράδεκτα πρότεινε ο τότε υπουργός δημιουργώντας πρόβλημα και στην ίδια την Κυβέρνηση.
Ο Π.Καμμένος έφτασε δε, να πει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως είναι ικανός ακόμα και να τη «ριξει», εάν συνεχιζόταν ο «πόλεμος» που είχε κυρήξει ο Φίλης με την εκκλησία.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο ίδιος σε ένα «μάθημα ιστορίας» που μας έκανε, δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων καθώς κατά την άποψή του δεν πληρούνται τα «επιστημονικά κριτήρια» για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό: «Αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων.
Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», είχε πει, τότε προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων όχι μόνο από τα σωματία των Ποντίων αλλά και από όλο τον κόσμο.
Τέτοιο μένος και τόση χολή, από έναν πρώην υπουργό Παιδείας που θα περίμενε κανείς πως θα ήταν άγρυπνος φρουρός της εκπαίδευσης, της ιστορίας, και της πατρίδας μας!
Δείτε μερικές μόνο από τις «αλησμόνητες» στιγμές του:
«Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας- Το απόσπασμα της εκπομπής όπου ο κ. Φίλης κάνει τις επίμαχες δηλώσεις βρίσκεται στο 24:44 λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.