Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΝΤ- ΣΟΪΜΠΛΕ! Στη γωνία και πάλι η Ελλάδα

soimple-1-600x275

Στο να διασφαλίσει την επιτυχία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, επικεντρώνεται πλέον η Γερμανία και αυτό μάλιστα τόνισε και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Wolfgang Schaeuble ότι η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εάν αγνοήσει τις δεσμεύσεις της.

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το να διασφαλίσουμε ότι η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος είναι επιτυχής. Εκεί επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Friederike von Tiesenhausen.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, νωρίτερα,δήλωσε στο Reuters ότι οι πιστωτές της ευρωζώνης και του ΔΝΤ κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία για να παρουσιάσουν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Αυτό είναι ευχάριστο. Αυτό δείχνει ότι το ΔΝΤ έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο.

Αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι από διαδικαστικής πλευράς, μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών είναι ένα βήμα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό θα έχουμε μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ξεκίνησε η κρίσημη συνάντηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυμερής συνάντηση για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες με χαμηλό καλάθι προσδοκιών από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (Πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ) η Ντέλια Βελκουλέσκου , ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάριο Μπούτι (Κομισιόν).

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα προσέρχεται στη συνάντηση με τις γνωστές θέσεις της και με βασικό όπλο τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για μία «βιώσιμη κοινωνικά συμφωνία».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι δεν αναμένεται να προκύψει συμφωνία από τη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι όλοι δουλεύουν με χρονικό ορίζοντα την 20ή Φεβρουαρίου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.