Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Επιχείρησαν αεραποβατική επιχείρηση με το ελικόπτερο στις βραχονησίδες Ίμια οι Τούρκοι; (Βίντεο)

turkab412

Κάτι περίεργο έχει συμβεί γύρω από τις βραχονησίδες μας καθώς το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε δυο φορές πάνω από τα Ίμια και έμεινε εκεί  περίπου για 15 λεπτά.

Προσπάθησαν να κάνουν αεροποβατική επιχείρηση οι Τούρκοι;

Και αν ναι έπεσαν προειδοποιητικές βολές;

Εμείς υπενθυμίζουμε το σχέδιο «Suga» το 2003 το οποίο είχε καταστρώσει το τουρκικό ναυτικό στο πλαίσιο της επιχείρησης «βαριοπούλα» .

Το σχέδιο αυτό προέβλεπε αεραποβατική επιχείρηση νήσου της Δωδεκανήσου .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι επί 24 ημέρες οι Τούρκοι κάνουν «δοκιμές» του ελληνικού συστήματος αντίδρασης.

Αυτό καταδεικνύεται άλλωστε και  από την σπουδή που δείχνουν όλο αυτό διάστημα οι νεο-οθωμανοί.

Η παρουσία του τουρκικού ελικοπτέρου ΑΒ-412 έγινε αμέσως αντιληπτή  από τις ελληνικές δυνάμεις που έσπευσαν με όλα τα μέσα κοντά στην περιοχή τόσο με σκάφη όσο και με ελικόπτερα.

Η κατάσταση πάντως  μυρίζει «μπαρούτι» και ειδικά λόγω των δύο επίλεκτων κομάντος του ναυτικού οι οποίοι συμμετείχαν, σύμφωνα με τους Τούρκους,   στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν θα έχουμε μεγάλες τουρκικές πιέσεις  .

Αυτό το βράδυ είναι πιθανό να έχουμε και δεύτερο επεισόδιο από πλευράς Τούρκων ενώ ολόκληρο το γενικό επιτελείο είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

tlilik

Σκοπός του σχεδίου «Suga» το 2003 ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

«Για την Λέρο θα απαιτηθούν σημαντικές δυνάμεις και πιθανόν η κινητοποίηση να γίνει αντιληπτή από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Προτείνεται η απ΄ευθείας μεταφορά ειδικών δυνάμεων από την Ανατολή με ελικόπτερα και η στενή υποστήριξη μετά την αεραπόβαση από τις Αεροπορία μέχρι την άφιξη βαρέων τμημάτων.

Πρώτα πρέπει να εξουδετερωθεί η μικρή στρατιωτική δύναμη του νησιού και εν συνεχεία να ελεγχθεί το λιμάνι για την άφιξη βαρέων δυνάμεων που θα αφιχθούν για να αποτρέψουν επιχείρηση ανακατάληψης», ανέφερε το σχέδιο.

Το σίγουρο είναι ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι εκεί και θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.