Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ την ιθαγένεια σε αλλοδαπούς που φοιτούν και σε ιδιωτικά σχολεία Ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια

Το δικαίωμα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας και σε αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που ακολουθεί επείγουσα διαδικασία και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση τροποποιεί την διάταξη του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που αναφέρει ότι «ανήλικος αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο» προσθέτοντας στο τέλος της: «ή σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας».
Η εν λόγω ρύθμιση επανέφερε στην επιφάνεια τις ιδεολογικές αντιθέσεις των κυβερνητικών εταίρων καθώς ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει.
Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έσπευσε να «απομονώσει» την διάταξη σε ξεχωριστό άρθρο (σ.σ. αρχικά αποτελούσε παράγραφο άρθρου με άσχετες ρυθμίσεις).
Πάντως, το νέο άρθρο δεν κινδυνεύει με καταψήφιση καθώς αναμένεται να λάβει την θετική ψήφο αρκετών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.