Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση στα Ίμια - Με το δάχτυλο στην σκανδάλη ΠΝ και Λιμενικό (βίντεο)

 
Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ανεβαίνει κατακόρυφα η ένταση στα Ίμια με αποτέλεσμα ΠΝ και Λιμενικό να βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη μετά τη νέα εισβολή της τουρκικής Ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των βραχονησίδων
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolou» μετέδωσε σήμερα νέο βίντεο από τα Ίμια, στο οποίο εμφανίζεται σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής να πλησιάζει στις βραχονησίδες και το τουρκικό Λιμενικό να του ζητάει να απομακρυνθεί!
Το ελληνικό σκάφος φυσικά είχε σπεύσει για να εκδιώξει το τουρκικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με το τουρκικό ρεπορτάζ που παρουσιάζει μια «ανάποδη» εκδοχή «η τουρκική Ακτοφυλακή κατέγραψε την κίνηση ενός σκάφους της ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο πλησίασε ξανά τις βραχονησίδες Ίμια και εκεί παρενέβη με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος 10 λεπτά αργότερα».
Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται και η φωνή του Τούρκου λιμενικού να λέει: «Τουρκική ακτοφυλακή, βρίσκεστε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αποχωρίστε άμεσα».
Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους απάντησε αμέσως και ενημέρωσε το τουρκικό σκάφος ότι αυτό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πρέπει να τα εγκαταλείψει άμεσα.
Είναι σαφές ότι αυτό το σενάριο θα επαναλαμβάνεται καθημερινά σχεδόν απαράλλακτο εκτός βέβαια εάν υπάρχει κακοκαιρία.
Το βίντεο πρέπει να αναφέρεται στο χθεσινό επεισόδιο μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών

http://www.ahaber.com.tr/webtv/iframe/dunya/kardakta-yine-ihlal

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.