Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου καλεί όσους έχουν άπνοια ύπνου για εξετάσεις - Χρήσιμες πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας

Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ) ή απνοϊκό σύνδρομο όπως λέγεται είναι μία αρκετά σοβαρή και συχνή διαταραχή που αφορά όλες τις ηλικίες και των δύο φύλων

Τι ακριβώς όμως είναι το απνοϊκό σύνδρομο ;
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι πάσχοντες παρουσιάζουν έντονο ροχαλητό το οποίο διακόπτεται από επεισόδια άπνοιας. Αυτό συμβαίνει καθ`όλη τη διάρκεια του ύπνου με αποτέλεσμα να προκαλούνται διαταραχές της οξυγόνωσης του αίματος, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού και μικρο-αφυπνίσεις, με συνέπεια να καταστρέφεται η φυσιολογική δομή του ύπνου. Εκτός από το έντονο ροχαλητό και τον ανήσυχο ύπνο υπάρχει ακόμη, ημερήσια κόπωση και υπνηλία, δυσκολία στην αφύπνιση, πρωινοί πονοκέφαλοι, ευερεθιστότητα και γενικά αλλαγή του χαρακτήρα και σεξουαλική δυσλειτουργία-ανικανότητα.
Οι συνέπειες της άπνοιας είναι πολλές και σοβαρές και θα πρέπει να γίνει διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.
Η διάγνωση γίνεται με τη λεγόμενη «πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου»  όπου κατά τη διάρκεια του νυκτερινού ύπνου ο υπό εξέταση ασθενής «συνδέεται» με ειδικό μηχάνημα το οποίο καταγράφει τις διάφορες παραμέτρους.

Η μελέτη του ύπνου γίνεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Για την εξέταση κλείνετε ραντεβού με τον Δ/ντη της Κλινικής,  Κωνσταντίνο Καλλέργη, 10-12 πμ. καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 28310 87194 ή 28310 87331.

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.