Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Κούρδοι και κυβέρνηση Συρίας συμμάχησαν για να πολεμήσουν τους Τούρκους

Οι Κούρδοι της Συρίας και η συριακή κυβέρνηση συμφώνησαν, σύμφωνα με το BasNews, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διώξουν τους Τούρκους από τη Συρία.

Το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD της Συρίας, που κυβερνά τα εδάφη των Κούρδων στη βόρεια Συρία, απέστειλε αντιπροσωπεία το Σάββατο στη ρωσική βάση στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια) όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Δαμασκού.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι Κούρδοι να υψώσουν τη σημαία της Συρίας (της Δαμασκού) στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία που βρίσκεται σε εξέλιξη ως επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη».
Η είδηση επιβεβαιώνεται και από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Κυβερνητικοί και Κούρδοι είναι πεπεισμένοι ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν τόσο στις κουρδικές δυνάμεις όσο και στις κυβερνητικές μετά την απελευθέρωση της πόλης Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος.
Η συμφωνία αυτή εάν «κρατηθεί» και δεν «χαλάσει» είναι τεράστιας σημασίας.
Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που αριθμούν κοντά στους 50.000 άνδρες και γυναίκες, υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Οι SDF είναι μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών.
Συμμαχώντας με τον στρατό της Συρίας, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, δημιουργούν το απόλυτο μέτωπο ενάντια στον Ερντογάν και τους φιλότουρκους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, οι οποίες μέχρι τώρα ήθελαν και τον σκύλο χορτάτο (Ερντογάν) και την πίτα ολόκληρη (Κούρδους).
Κάποια στιγμή πρέπει οι Αμερικανοί σοβαρά να αποφασίσουν με ποιους θα μείνουν και ποιους θα αφήσουν. Δεν μπορούν να αποκαλούν τους Κούρδους «αξιόπιστους συμμάχους» και την ίδια ώρα να θεωρούν σύμμαχο και τον Ερντογάν που αποκαλεί τους ίδιους Κούρδους «τρομοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.