Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

“Ειρηνευτική αποστολή” ο Αττίλας στην Κύπρο κατά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας!

“Ειρηνευτική αποστολή” ο Αττίλας στην Κύπρο κατά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας!Η Τουρκία άρχισε να αντικαθιστά τα τυφέκια G-3 με το “εθνικό όπλο” MPT-76.Τα πρώτα 500 τυφέκια που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην Τουρκία παραδόθηκαν στον Αρχηγό του τουρκικού στρατού. Με αφορμή αυτή τη παράδοση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Fikri Işık,δήλωσε ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν “ειρηνευτική αποστολή” και πως η απόφαση της Τουρκίας να κατασκευάσει όσο το δυνατόν περισσότερα “εθνικά όπλα” είναι οριστική “ώστε να μην ξαναπάθουμε ότι πάθαμε το 1974,με το εμπάργκο όπλων που μας επιβλήθηκε”.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι και σήμερα “κάποιοι Ευρωπαίοι θέλουν να μας επιβάλλουν εμπάργκο,επειδή έχουμε εντείνει τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας του PKK”.
Η Αυστρία το΄ χει ήδη αποφασίσει.
Το σχέδιο για την ανάπτυξη το τυφεκίου ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2014. Το όπλο υποβλήθηκε σε περισσότερες από 50 δοκιμές και 1,1 εκατ σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δοκιμή του. Θα δοθεί για χρήση σε στρατιωτική μονάδα που κάνει επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι.
(militaire)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.