Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Ανακαλεί Ιμάμηδες της Γερμανίας με την κατηγορία της κατασκοπείας

Η υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί και απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους Ιμάμηδες της Γερμανίας που είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία από τις εκεί αρχές.Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν και αναφέρει ότι αποτελεί μέρος των μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια επεισόδια στο μέλλον, παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
 
«Η Υπηρεσία αποφάσισε να απαλλάξει τα μέλη της από τα καθήκοντά τους, μετά τις απαραίτητες έρευνες και αφού κατέληξε πως είχαν καταχραστεί την εξουσία τους».
Η Υπηρεσία αναφέρει πως η απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων αποτέλεσε μία κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. Ο επικεφαλής της Γερμανικής εισαγγελίας είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος Τούρκων κληρικών οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για κατασκοπεία, με τον επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας να τονίζει πως η Γερμανία δεν θα ανεχθεί επιχειρήσεις των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επικράτειά της.
 
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.