Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πλουτίζει εν μέσω κρίσης η Γερμανία: Σε ιστορικό ρεκόρ το εμπορικό πλεόνασμα



Ιστορικό ρεκόρ εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφει το εμπορικό πλεόνασμα στη Γερμανία, ενισχύοντας τις απόψεις που θέλουν το Βερολίνο να αποκομίζει τεράστια κέρδη από τις πολιτικές που έχει επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εξαγωγές στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,2% μέσα σε έναν χρόνο
Οι εξαγωγές στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,2% μέσα σε έναν χρόνο, ξεπερνώντας σε επίπεδο εσόδων τα 1,2 τρισ. ευρώ για το 2016. Στο ίδιο διάστημα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6%, φτάνοντας τα 954,6 δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα για τη Γερμανία μόνο για το 2016, ανήλθε σε απόλυτους αριθμούς στα 252,9 δισ. ευρώ, από 244,3 δισ. ευρώ που ήταν το 2015. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά τις ευθείες βολές συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το «σκληρό ευρώ» και τις κατηγορίες εναντίον της Γερμανίας, ότι «πριμοδοτεί» τις πολιτικές αυτές προς όφελός της.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως το ευρώ είναι ήταν πολύ αδύναμο για την οικονομία της Γερμανίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι σταθμισμένο σε ένα επίπεδο ώστε να ανταποκρίνεται στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης και αυτό σημαίνει ότι πάντα κάποιες χώρες θα έχουν ένα αβαντάζ στο εμπορικό τους πλεόνασμα, όπως λόγου χάρη η Γερμανία, η οποία θα βρίσκεται πάντα σε αυτήν την κατηγορία».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.