Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ξανά στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ για να κρατήσουν ''ζωντανά'' τα έντυπα!




Νέα προσφυγή κατέθεσαν οι 500 εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), που παραμένουν απλήρωτοιεδώ και επτά μήνες, σε μία τελευταία προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους!
Ο ΔΟΛ μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση μεταρρύθμισης (σύμφωνα με τη νομική ορολογία), με την οποία ζητείται ουσιαστικά η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με την οποία ο πρόεδρος υπηρεσίας δεν επέτρεψε να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός  για την εξασφάλιση χαρτιού και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Η αίτηση προσδιορίστηκε να συζητηθεί αύριο στη 1.00 το μεσημέρι.

Με την προσωρινή διαταγή η οποία εκδόθηκε την Τρίτη και με την οποία διατάχθηκε να μην υπάρξει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ οδήγησε στην μη έκδοση των ΝΕΩΝ σήμερα λόγω της έλλειψης χαρτιού. Γι΄αυτό οι εργαζόμενοι κάνουν μία τελευταία προσπάθεια ζητώντας να μεταρρυθμιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ.

Από την απόφαση που θα εκδοθεί θα εξαρτηθεί το μέλλον του ΔΟΛ καθώς το να παραμείνει ενεργός ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξουν χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων ,όπως αγορά χαρτιού και καταβολή έστω μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους για να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ιστορικών εντύπων και να μην  απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.