Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Daily Mail: Με μία μόνο ερώτηση μπορείτε να εκνευρίσετε έναν Ευρωπαίο – Δείτε ποια είναι


Η Daily Μail δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «πώς να εκνευρίσετε έναν πολίτη
κάθε ευρωπαϊκής χώρας χρησιμοποιώντας μία φράση».Θέλετε πραγματικά να εκνευρίσετε ένα Γάλλο; Είναι πάρα πολύ απλό εύκολο. Αρκεί να του πείτε πως «τα αμερικανικά κρασιά είναι καλύτερα».

Η έρευνα συγκέντρωσε πάνω από 3.600 σχόλια και έτσι καταρτίστηκε ένας χάρτης της Ευρώπης με τις απαντήσεις του κοινού.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε από την γραφιστική εταιρεία Sigmagfx και αποκαλύπτει πως κάθε χώρα έχει τις δικές της ερωτήσεις ή δηλώσεις που δεν θέλει καν να ακούσει!



Για τους κατοίκους της Σκωτίας, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι εξαγριώνονται κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε αυτούς ως ένα σύνολο μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την Ιταλία, θεωρείται βλασφημία απέναντι στο βασικό είδος διατροφής τους αν τους πει κάποιος που του «Αρέσουν τα ζυμαρικά με κέτσαπ».

Οι Έλληνες, από την άλλη, εκνευρίζονται όταν τους λέει κανείς ότι «η Μακεδονία είναι για τους Μακεδόνες» ενώ στην Πορτογαλία η ερώτηση όπως «Μιλάτε σωστά βραζιλιάνικα» και στην Ισπανία η ερώτηση «Άρα είστε λατίνοι;» μπορεί να τους μετατρέψει σε ταύρους εν υαλοπωλείο.

Οι κάτοικοι των χωρών της Βαλτική, που αποτελείται από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, έχουν φαινομενικά κουραστεί να απαντούν στην ερώτηση αν είναι «Ρώσοι».

Οι Τούρκοι, πάλι, εκνευρίζονται αν τους ρωτήσει κανείς: «Μπορείς να το μεταφράσεις αυτή την αραβική φράση;» (να σημειωθεί πως τα αραβικά ομιλούνται από ποσοστό λιγότερο του 3% του πληθυσμού της Τουρκίας).

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.