Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«Υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων για gay και τρανσέξουαλ» λέει το υπουργείο Παιδείας ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ «ΗΘΗ»

 
του Γιάννη Πετρίδη
 
Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι «κανένας γονέας δεν μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του από την θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες σχέσεις» πουσημαίνει ότι θα είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα για τους gay και τις τρανσέξουαλ.

Επιμένει παράλληλα, στην υλοποίηση του προγράμματος παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο για το περιεχόμενο του όσο και για τα άτομα που θα το υλοποιήσουν.
Έτσι λοιπόν όλα τα παιδιά θα μαθαίνουν για τα νέα «ήθη» της Νέας Εποχής που διανύουμε.
Τόνισε, επίσης, οτι η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια θα γίνεται μονο με το βαθμό τους απολυτηρίου και όχι με Πανελλήνιες.

«Το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία. Θα γίνει στα γυμνάσια και είναι υποχωρητικότατο να γίνει. Η μια εβδομάδα δίνει τεράστια ευελιξία στον σύλλογο καθηγητών. Όμως, κανένας γονέας δεν θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του.
Εχουμε εξαιρετικές ενδείξεις από τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει το πρόγραμμα στην πλάτη τους. Να προσέχουν ορισμένοι που αντιδρούν να μην ταυτιστούν με αντιδράσεις και με «στρατόπεδα» που δεν θα ήθελαν να εμπλακούν» ειπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας στην Βουλή για να προσθέσει «Η θεματική εβδομάδα έχει θέματα διατροφής, εθισμού  - όχι μόνο ναρκωτικών αλλά  ίντερνετ και θέματα σχέσεων ανάμεσα στα φύλα.
Ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά και είναι καθεστώς σε όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι στην Θεματική Εβδομάδα έχει αντιδράσει και η ΟΛΜΕ με τον γ.γ. της ομοσπονδίας Νίκο Παπαχρήστο να δηλώνει σε ιστοσελίδα οτι στα γραφεία της ΟΛΜΕ φθάνουν καταγγελίες για κομματικές οργανώσεις γυναικών που επιθυμούν να «μπουν» στα σχολεία και να μιλήσουν για θέματα επί παραδείγματι κατά της βίας των γυναικών.
Ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνει οτι οι καθηγητές δεν μπορούν να γνωρίζουν όλες τις οργανώσεις, ιδιαίτερα όταν δεν φέρουν το τίτλο του κόμματός τους ενώ σε κάποια σχολεία έκαναν κρούσεις για ενημέρωση και ΜΚΟ , επικαλούμενες εμπειρία σε σχετικά ζητήματα. «Πως θα γίνεται ο έλεγχος ποιος ενημερώνει τους μαθητές».

Εισαγωγή στα πανεπιστήμια με απολυτήριο σε ορίζοντα 3ετίας

Αναφορικά με το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι «πρέπει να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις. Είναι αδιάβλητες αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Επιτυγχάνει μόνο όποιος τα έχει «μάθει απ έξω».
Τυράννιονται τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο σύστημα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε τα καλά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πως σιγά  σιγρά θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό απολυτηρίου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από το χρόνου. Έχει ορίζοντα 3ετίας. Όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού»

Τέλος, προανήγγειλε ότι αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης στην οποία θα μετέχουν εμπειρογνώμονες που έχουν προτείνει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην ΚΚΕ και Χ.Α.

Εργο της επιτροπής θα είναι «η μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κλείσει η ψαλίδα ως προς τις ανελαστικές δαπάνες. Εως τον Ιούνιο ελπίζουμε να έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.